keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Virheisiin sortumista Herran työssä

Ross Rohde: Making Mistakes with Jesus

Hubble-teleskooppi maan kiertoradalla. Kuva: ESA Hubble.
Tein eilen virheen seurakunnan aloittamisessa. Olen ollut istuttamassa seurakuntaa San Rafaeliin Kaliforniaan noin kuukauden ajan. Tämä on työtä seurakunnan alkuun saamiseksi ihmisten keskellä, jotka eivät ennestään ole kristittyjä. Olin jo voittanut muutamia uskoon. Mutta eilisillasta muodostui virheistä koottu komedia. Lyhyesti sanoen en saanut mitään kontaktia ryhmään, vaikka he odottivat minulta sitä.

Saattaa kuulostaa oudolta, mutta en ollenkaan pelkää tehdä virheitä. Totta puhuen, jos muistelen taaksepäin vuotta 2001, kun ensi kerran yritin laittaa alulle kotiseurakuntia, voisin kirjoittaa kokonaisen listan aivan käsittämättömiä möhläyksiä. Haksahdus numero yksi: yritin koota ensin yhteen uskovia ja lisätä siihen sitten ajan myötä uskoon tulleita. Se ei koskaan toiminut ja oli hyvin turhauttavaa. Möhläys numero kaksi: ajattelin, että tekniikasta olisi apua. Virhe numero kolme: kutsuin paikalle pari apostolia ja yritin tehdä heistä kotiseurakuntien verkostolle "pastoreita"... se oli aivan jättimäinen virhe, sillä se tappoi kolmisenkymmentä seurakuntaa ja hyydytti pienen kansanliikkeen paikoilleen.

Haluan korostaa: olen ollut osallinen moniin suuriin virheisiin, joita on tehty simple church -tyyppisten seurakuntien perustamisessa. Mutta tein niitä aina Jeesuksen kanssa ja se on ratkaiseva asia. Jeesus tietää, kuinka virheistä toivutaan. Jeesus opettaa meille kaikkein tärkeimpiä läksyjä vaikkakin kivuliaalla tavalla. Apostolit tekivät virheitä kulkiessaan Jeesuksen kanssa. Jaakob, Johannes ja heidän äitinsä yrittivät vallankaappausta ja Jeesus käänsi sen unohtumattomaksi oppitunniksi johtajuudesta. Pietari kielsi Jeesuksen kolme kertaa, mutta Jeesus käytti sitä oppituntina siitä, mikä ero on, jos eletään lihassa, ja toisaalta, jos eletään helluntain jälkeisessä voitelussa. Jeesuksen kavaltamisen iltana Pietarin puheet eivät menneet kenellekään perille. Helluntaipäivänä Pietarin puheet upposivat niin hyvin, että 3000 ihmistä tuli uskoon hänen käsittämättömän voimallisen julistuksensa kautta. Yksikään apostoleista ei pysynyt hereillä rukoillakseen Jeesuksen puolesta hänen elämänsä ratkaisevalla hetkellä... siitä he saivat nuhteita. Mutta pian sen jälkeen he omistivat elämänsä maailman käännyttämiselle ja rukoukselle. He olivat oppineet läksynsä.

Opitko sinä läksysi? Oletko liikkeellä Jeesuksen kanssa sen uhallakin, että teet virheitä? Jeesus ei vaadi sinulta täydellisyyttä. Hän katsoo sydäntäsi, tekojasi ja seuraamistasi. Heti kun lähdet liikkeelle, hän alkaa ohjata sinua. Jos olet jämähtänyt paikoillesi peläten tekeväsi virheitä, olet tehnyt kaikkein suurimman mahdollisen virheen. Mutta älä lakkaa kuuntelemasta äläkä väheksy Jeesuksen opetusten tärkeyttä, kun hän opettaa sinua tekemiesi virheiden kautta. Sinulla on luultavasti monia vuosia elämää edessäsi. Mene, tee opetuslapsia ja katso, mitä Jeesus voi tehdä sinun kanssasi, sinun kauttasi ja sinussa.

Tässä lisää artikkeleita, joissa puhutaan Jeesus-keskeisestä apostolisesta työstä ja seurakuntien aloittamisesta: Jeesus kulmakivenä, Oikealle perustukselle rakentaminen, Väärin aloitettu ja Rehellisyys.
  • Kuinka pitkä on sinun virheittesi lista?
  • Mitä läksyjä olet oppinut niiden kautta?
Ross Rohde

Copyright © 2013 Ross Rohde. Artikkeli on suomennettu ja julkaistu luvalla kirjoittajan blogista Viral Jesus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti