sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Odota, että Jumala vastaa rukouksiisi

Rick Warren: Expect God to Answer Your Prayers

Tämä erikoinen galaksi on NGC 524, joka sijaitsee 90 miljoonan valovuoden päässä Kalan tähdistössä. Tyypiltään se on linssimäinen eikä siinä erotu erillisiä spiraalimaisia kierteitä. Kuva: ESA Hubble.
Hän on saava pyytämänsä, sillä Jumala antaa auliisti kaikille, ketään soimaamatta. Mutta pyytäköön uskossa, lainkaan epäilemättä. Joka epäilee, on kuin meren aalto, jota tuuli ajaa sinne tänne. Jaak.1:5-6.

Jumala haluaa johdattaa sinua elämässäsi, mutta on kaksi asiaa, joiden tulisi olla kunnossa: Sinun tulee pyytää oikeasta osoitteesta, Jumalalta, ja sinun tulee pyytää oikeanlaisella asenteella - uskossa, odottaen vastausta.

Oletko joskus pyytänyt Jumalalta jotakin ja sitten ajatellut, että et kuitenkaan saa? No, siksi juuri et saanutkaan sitä. Jumala tekee meidän elämässämme työtä uskon kautta. Sanomme usein: "Hyvä Jumala, johdata minua!" Sitten jatkamme elämäämme emmekä edes odota mitään johdatusta. Ryhdymme vain saman tien puuhaamaan. Saatamme sanoa: "Hyvä Jumala, anna minulle viisautta. Auta minua tekemään oikea päätös". Mutta sitten emme oikeastaan odota, että hän tekisi meidän puolestamme päätöksiä. Luulemme, että kaikki kuitenkin riippuu meistä itsestämme.

Jaakobin kirjeessä sanotaan: Jos kuitenkin joltakulta teistä puuttuu viisautta, pyytäköön sitä Jumalalta. Hän on saava pyytämänsä, sillä Jumala antaa auliisti kaikille, ketään soimaamatta. Mutta pyytäköön uskossa, lainkaan epäilemättä. Joka epäilee, on kuin meren aalto, jota tuuli ajaa sinne tänne. Jaak.1:5-6.

Jumala on luvannut antaa meille viisautta, jos sitä pyydämme. Viisaus on sitä, että näemme asiat Jumalan näkökulmasta. Viisaus on sitä, että kykenemme tekemään päätöksiä samalta pohjalta kuin Jumalakin.

Mietipä tätä: Jumala ei tee koskaan huonoja päätöksiä. Hän ei tee koskaan virheitä. Hän sanoo, että jos luotamme häneen ja kuuntelemme häntä, hän johdattaa meitä. Mutta meidän tulee rukoilla tätä uskossa.

Mietittävää:
  • Milloin viimeksi Jumala vastasi sinulle tiettyyn rukoukseen?
  • Pidä päiväkirjaa omista rukousaiheistasi ja seuraa, kuinka Jumala vastaa niihin.
Rick Warren

Copyright © Rick Warren 2013. Julkaistu luvalla. Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa: Purpose Driven/Daily Hope

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti