sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Kärsimyksen tarkoitus

Rick Warren: The Purpose of Redemptive Suffering

Tämä Bumerangisumu on luultavasti kaikkeuden kylmin alue. Se sijaitsee Kentaurin tähtikuviossa n. 5000 valovuoden päässä maasta. Se on nimetty aiempien havaintojen perusteella, mutta Hubblen ottamien kuvien perusteella sen nimeksi sopisi paremminkin "Rusettisumu". Kuva: ESA Hubble.
Hän rohkaisee meitä kaikissa ahdingoissamme, niin että me häneltä saamamme lohdutuksen voimalla jaksamme lohduttaa muita ahdingossa olevia... Jos me olemme ahdingossa, se koituu teille lohdutukseksi ja pelastukseksi. Jos saamme lohdutusta, myös te rohkaistutte kestämään samoja kärsimyksiä, joita me saamme kokea. 2.Kor.1:4,6.

Sinun kipusi usein paljastaa Jumalan tavoitteet elämässäsi. Jumala ei koskaan haaskaa yhtäkään kipua! Jos olet joutunut kokemaan kipua, hän haluaa, että sinä autat muita ihmisiä kulkemaan samojen kipujen läpi. Hän haluaa, että jaat sen. Jumala voi kääntää sinun elämäsi ongelmat eduksi, jotta voit palvella muita. Totta puhuen juuri se asia elämässäsi, jota eniten häpeät tai paheksut, voi olla sinun onnistuneimman palvelutyösi lähtökohta.

Kuka voisi paremmin auttaa konkurssiin joutunutta kuin sellainen, joka on itse käynyt läpi konkurssin? Kuka voisi parhaiten auttaa riippuvuudesta kärsivää kuin sellainen, joka on rimpuillut itsensä vapaaksi tuosta riippuvuudesta? Kuka voisi paremmin auttaa vanhempia, joilla on erityisongelmainen lapsi, kuin sellainen, joka on itse kasvattanut erityisongelmaista lasta? Kuka voisi paremmin auttaa lapsensa menettäneitä vanhempia kuin sellainen, joka on itse menettänyt lapsensa?

Se asia, jota eniten elämässäsi vihaat, on asia, jota Jumala haluaa käyttää sinun eduksesi.

Raamattu sanoo 2.Korinttilaiskirjeessä: Hän rohkaisee meitä kaikissa ahdingoissamme, niin että me häneltä saamamme lohdutuksen voimalla jaksamme lohduttaa muita ahdingossa olevia... Jos me olemme ahdingossa, se koituu teille lohdutukseksi ja pelastukseksi. Jos saamme lohdutusta, myös te rohkaistutte kestämään samoja kärsimyksiä, joita me saamme kokea. 2.Kor.1:4,6.

Tätä kutsutaan "pelastavaksi kärsimykseksi" (Engl.redemptive suffering). Pelastavaa kärsimystä on sellainen, jossa sinä kohtaat ongelmia tai käyt läpi kipua toisten hyväksi.

Juuri näinhän Jeesus teki. Kun Jeesus kuoli ristillä, hän ei ansainnut kuolemaa. Hän kävi läpi tuon kärsimyksen sinun hyväksesi, jotta sinä pelastuisit ja pääsisit taivaaseen.

Elämässä voi olla monenlaisia syitä, minkä vuoksi koet ongelmia, tuskaa ja kärsimystä. Joskus aiheutat niitä itse. Kun teet tyhmiä päätöksiä, silloin aiheutat itsellesi hankaluuksia. Jos lähdet kaupungille shoppailemaan ja tuhlaat rahasi ja ostat tavaroita, joihin sinulla ei ole varaa, ja sillä tavoin pilaat tulevaisuutesi, et voi sanoa, kun olet korvia myöten veloissa ja menetät asuntosikin: "Jumala, miksi sallit minun menettää asuntoni?" Et voi syyttää Jumalaa huonoista ratkaisuistasi.

Mutta joidenkin ongelmiesi suhteen voit olla täysin viaton. Sinua on haavoitettu muiden toimesta, jotka ovat aiheuttaneet sinulle kärsimystä tyhmyytensä tai syntiensä vuoksi. Jokin osa siitä kivusta, jota elämässäsi koet, on pelastavaa kärsimystä. Jumala monta kertaa sallii meidän kohdata ongelmia, jotta voimme auttaa muita.

Mietipä:
  • Mitä ovat ne tietyt ongelmat elämässäsi, joiden vuoksi olet kysellyt Jumalalta ja ihmetellyt, miksi tällaista on tapahtunut minulle?
  • Kuinka voisit käyttää tuskallisia kokemuksiasi toisten hyväksi?
Rick Warren

Copyright © Rick Warren 2013. Julkaistu luvalla. Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa: Purpose Driven/Daily Hope

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti