perjantai 20. syyskuuta 2013

Hurmaa Jumalasi

Ed Waken: Romancing God

Tässä näkyy valovuoden mittainen kaasuvana, joka koostuu tähtien välisestä aineesta. Tämän toukkaa muistuttavan hahmon päässä on erittäin kuumia tähtiä, joiden energia saa kaasun virtaamaan. Kuva: ESA Hubble.
25.helmikuuta 2011

Kuinka rakastankaan sinun lakiasi! Kaiken päivää minä sitä tutkin. Ps.119:97.

Voidaan kysyä, miten pitäisi ymmärtää tämä, että voi rakastaa Jumalan sanaa niin, että miettii sitä päivät pitkät? Puhutaanko siinä vain Raamatun ihmisistä tai joistain super-kristityistä? Kuinka voimme rakastua Jumalan sanaan?

On varmasti monia yhdistäviä tekijöitä, mutta ainakin heillä on yksi yhteinen tekijä. Tämä yhteinen nimittäjä on kiintymys sanaan, halu viettää aikaa sanan kanssa ja valmius antaa sen sulautua sieluun. Kun se tapahtuu, huomaat huokuvasi Jumalan rakkautta ja totuutta pakottamatta.

Aivan liian monille kristityille sanan lukemisesta on tullut tylsää... joka on ikävä juttu, koska se on kaikkea muuta kuin tylsää. No, onhan siellä joitakin kuivia jaksoja (ajattele sukuluetteloita), mutta suuri osa Raamatusta on täynnä kertomuksia, joista on tehty elokuviakin, ja se sisältää suuria perusperiaatteita, joista on kirjoitettu kokonaisia kirjoja. Raamatussa on hyvän ja pahan taistelu, oikea vastaan väärä, siellä petos kohtaa lojaaliuden, se sisältää hurjia takaa-ajoja, vääryyksien korjaamista ja niin edelleen. Maailma ja yhteinen vihollisemme (Paholainen ja hänen seuraajansa) haluavat meidän uskovan, että Raamattu on tylsä kirja ja/tai vaikeaselkoinen opus, jota ei kannata uskoa. Mutta Jumalan sana on täynnä ELÄMÄÄ!

Heprealaiskirje toteaa: Jumalan sana on elävä ja väkevä (Hepr.4:12). Se kuulostaa siltä, että se todella on elävää ja voimallista - jota se onkin. Muistakaamme, että Pyhä Henki elää uskovissa ja hän kirjoitti tuon kirjan ihmisten kautta. Hän paljastaa syviä totuuden kerrostumia sanansa kautta ja avaa meidän ymmärryksemme käsittämään kirjoitukset. Meidän tulee vain tarttua siihen avaamalla yksinkertaisesti Raamattumme, pyytäen Jumalaa antamaan näkökykyä ja avaamaan sydämemme, niin silloin alamme nähdä ihmeellisiä asioita uusin silmin. Jumala alkaa puhua sinulle!

Olen ollut naimisissa 33 vuotta ja rakkauteni Debbieen on nyt vahvempi ja intohimoisempi kuin koskaan. Saatat kysyä, miten se on mahdollista. Se on mahdollista, koska teen sen hyväksi työtä. Annan Debbien vaikutuksen ympäröidä ajatusmaailmaani, annan muiston hänen hajuvetensä tuoksusta leijua ilmassa ja tunnen hänen silmiensä katseen kohtaavan minut. Minulle on aika usein jätetty romanttinen kortti tai työpöytäni lähelle on kiinnitetty muistiinpano, jonka hän on kirjoittanut, luomaan tähtihetkiä elämääni aina ja uudelleen. Koska pidän katseeni suunnattuna häneen, sydämeni kaipaa viettää yhä enemmän aikaa hänen kanssaan. Tämä sama omistautuminen ja keskittyminen pitäisi soveltaa käytäntöön, että meillä olisi romanssi Jumalan kanssa ja viettäisimme aikaa sanan äärellä.

Jos aiomme hurmata Jumalan, meidän täytyy uskoa, että hän kerran palkitsee ne, jotka etsivät häntä (Hepr.11:6). Varmasti yksi tavoista, joilla voimme etsiä häntä, on lukea, mitä hän on meille kirjoittanut.

Kuvittele, että seurakuntasi on täynnä ihmisiä, jotka lukevat pitkiä pätkiä Jumalan sanasta joka viikko (vaikkapa 20-30 lukua viikossa). Kuvittele, miten tieto ja syvä ymmärrys lisääntyvät, miten suurempi viisaus ja kypsyys nousevat esiin sellaisen seurakunnan keskeltä. Onko sitten liian vaikeaa lukea 20-30 lukua Raamattua viikossa? Jotta siihen päästään, se vaatii 20-30 minuuttia joka päivä. Sellaisen investoinnin etu on kuitenkin, Jeesus takaa sen, että se maksaa vaivan moninkertaisesti! Joten lähde liikkeelle ja mene hurmaamaan Jumalasi - te tulette molemmat nauttimaan siitä.

Ed Waken

Copyright © Edward Waken 2013. Julkaistu luvalla. Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa: Thoughts Out There by Ed

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti