sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Vikasikin voivat kirkastaa Jumalan kunniaa

Rick Warren: Even Your Flaws Can Bring Glory to God

Tämä on suuren Orionin sumun M42 pikkuveli M43. Sen erottaa suuremmasta sumusta vain pimeä pölykaistale. Orionin sumuun kuuluu muitakin osia, kuten Hevosenpääsumu. Kuva: ESA Hubble.
Minä olen ihme, suuri ihme, ja kiitän sinua siitä. Ihmeellisiä ovat sinun tekosi, minä tiedän sen.Ps.139:14.

Kun ihmiset kärsivät, he kaipaavat kuulla yksinkertaisia totuuksia - ei lapsellisuuksia. Ei riitä, että kehotamme ihmisiä rukoilemaan, lukemaan Raamattua tai käymään kirkossa. Heitä on autettava tekemään elämäänsä muutoksia.

Emme kuitenkaan voi tehdä muutoksia elämässämme, jos emme ymmärrä omaa identiteettiämme. Et voi tulla sellaiseksi ihmiseksi, joksi Jumala sinut on tarkoittanut, ellet löydä omaa persoonallisuuttasi - sitä ehdottoman ainutlaatuista ihmistä omine vikoineen, jonka Jumala loi tiettyä tarkoitusta varten.

Sinä olet ihmeellisen monimutkainen (Ps.139:14 engl.). Jotta voit täyttää Jumalan antaman kutsumuksen, sinun tulee tarkastella jokaista elämäsi osa-aluetta ja ymmärtää niitä tekijöitä, jotka määrittävät sinut. Sitten voit toteuttaa kaikki sinulle annetut mahdollisuudet. Teille itse kullekin on annettu erilaiset vanhemmat, kivut, ongelmat ja piilevät kyvyt, mutta me kaikki olemme tilivelvollisia eräänä päivänä siitä, mitä teimme noilla resursseillamme.

Siinä on kysymys ikään kuin pokerista: et pääse itse sekoittamaan kortteja. Et pääse itse valitsemaan niitä. Sinun tulee pelata sitä kättä, joka on sinulle jaettu.

Ensimmäinen tekijä, joka määrittää sinut, on kemiallinen tekijä. Tässä on kyseessä sinun DNA:si, sinun perintötekijäsi, sinun hormonisi, sinun kemiallinen koostumuksesi. Jotkut teistä olette syntyneet tunneherkiksi. Toisilla on erittäin korkea kipukynnys. Joillakin on matala energiataso. Jotkut taas hyppivät seinille. Jotkut teistä olette saaneet selän, joka ei kestä rasitusta, tai joku on saanut heikon näön tai hauraat luut. Joillakin on alhainen oksytosiinin taso - oksytosiini on hormoni, joka vaikuttaa ihmissuhteisiin.

Mikään vika ei ole synti tai häpeä. Se on vain osa sitä, miten Jumala kokosi sinut. Ostin kerran vähän rikkinäiset farkut, joissa oli lappu: "Näissä farkuissa on tarkoituksella vikaa, jotta ne olisivat yksilölliset". Sinun geeniesi kanssa on sama juttu [englannissa 'farkut' (jeans) ja 'geenit' (genes) kuulostavat samalta. Suom.huom.]. Niissä on molemmissa vikoja, jotka tekevät sinusta yksilöllisen. Sinun vikasi ovat osa sinulle muokattua designia ja ne ovat Jumalan suunnittelemia ja hän teki ne tiettyä tarkoitusta varten hänen kunniaansa kirkastamaan.

Et koskaan pysty tekemään elämässäsi muutoksia tai täyttämään Jumalan päämääriä ennen kuin ymmärrät, että olet ihmeellisellä tavalla monimutkainen luomus ja yksilöllisellä tavalla 'viallinen' olento Jumalan kunniaksi. Niinpä kysymys kuuluu: Mitä aiot tehdä niillä korteilla, jotka on käteesi jaettu?

Mieti näitä:
  • Mitä ovat ne viat, jotka tekevät sinusta yksilöllisen?
  • Kuinka voit antaa vikasi Jumalan käyttöön ja hänen kunniaansa kirkastamaan?
Rick Warren

Copyright © Rick Warren 2014. Julkaistu luvalla. Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa: Purpose Driven/Daily Hope

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti