keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Pelastettujen yhteisö

Francis Frangipane: A Society of Redeemers

Tässä kuvassa on osa suurta galaksijoukkoa tähtikuviossa, joka tunnetaan nimellä Bereniken hiukset. Tässä joukossa, johon kuuluu tuhatkunta galaksia, galaksit ovat enimmäkseen elliptisiä. Kauempana olevat kierteisgalaksit eivät kuulu samaan ryhmään. Nämä galaksit sijaitsevat noin 350 miljoonan valovuoden päässä. Kuva: ESA Hubble.
Ennen kuin tarkastelemme erilaisia keinoja, joilla voimme harjaannuttaa itseämme parempaan ymmärrykseen, myöntäkäämme että tätä maailmaa vastaan on menossa monitasoinen ja paha hyökkäys. Helvetin voimat etenevät ja niiden tavoite on nielaista sivistyksemme pimeyden kuiluun. Olen nähnyt demonisten voimien korvia huumaavalla pauhulla puivan nyrkkiä taivasta vastaan, kun ne haluavat vallata itselleen meidän avoimen ja tyhmän lapsellisen kulttuurimme.

Olen tullut kokemaan, kerran tai pari, Pimeyden Ruhtinaan pelottelun. Olen tuntenut hänen itsevarmuutensa painavan mieltäni, kun hän on vahingoniloisesti rehvastellut sillä, että seurakunta on niin huonosti valmistautunut - niin jakautunut ja lihallinen. Saatana ei epäile, ettei hän pääsisi tavoitteeseensa eli hallitsemaan tätä maailmaa.

Jeesus kuitenkin julisti avoimesti, ettei pyhiä kirjoituksia voi tehdä tyhjäksi (Joh.10:35). Yksikään sana, jonka Jumala on sanonut, ei tyhjänä palaa, vaan täyttää tehtävän, jonka minä sille annan, ja saa menestymään kaiken, mitä varten sen lähetän. Jes.55:11. Niinpä Jumalan muuttumaton sana julistaa, että Jumalan valtakunta laajenee koko maailmaan, ei suinkaan Pimeyden valtakunta. Jumalan valtakunnasta on sanottu: Suuri on hänen valtansa, ja rauha on loputon Daavidin valtaistuimella ja hänen valtakunnassaan. Jes.9:6.

Jumalan sana sanoo myös: Tulee vielä aika, jolloin Herran pyhäkön vuori seisoo lujana. Ylimpänä vuorista se kohoaa, korkeimpana kukkuloista, ja kansat virtaavat sinne. Jes.2:2. Vaikkakin näen pimeyden valtaavan alaa, etenevän ja peittävän alleen alueita ja vaikkakin synkkä pimeys peittää nyt kansat, säilytän kuitenkin rohkean mielen. Sillä juuri tähän yhteyteen on meille annettu Hengen vakuutus: Katso, pimeys peittää maan, yön synkkyys kansat. Mutta sinun taivaallesi kohoaa aamunkoi, Herran kirkkaus hohtaa sinun ylläsi. Jes.60:2. Lopputulos on, että Kaikkivaltias lupaa: Niin kansat tulevat sinun valosi luo ja kuninkaat sinun aamunkoittoosi. Jes.60:3.

Toki tiedämme, että maailmaa kohtaa antikristuksen aika, ylöstempaus ja vihan aika. Mutta raivotkoon Saatana kuinka tahansa, se tulee tietämään, että se on kärsinyt tappion. Pimeyden ruhtinaan on pakko polvistua ja suullaan tunnustaa, että "Jeesus on Herra, Isän Jumalan kunniaksi". (Fil.2:10-11, Room.14:11)

Sen tähden ei tulee antaa periksi pelolle tai epäuskolle. Jos Saatanalla onkin legioonittain pahoja henkiä, Jumalalla on pelastettujen armeija. Toden totta, kun me itse kukin aikuistumme uskossa, meidän on syytä päästä eroon siitä ajattelutavasta, että olemme "seurakunnan ihmisiä", ja alkaa ajatella, että olemme pelastukseen kutsuttujen yhteisö, sillä sellainen meistä tulee, kun muutumme enemmän Kristuksen sydämen mukaisiksi ihmisiksi (Room.8:29).

Vihan jalostaminen
On aikoja, jolloin tunnen olevani raivoissani siitä, mitä paholainen tekee ihmisille, erityisesti lapsille. Sisälläni palaa vihan tuli kaikesta epäoikeudenmukaisuudesta ja tuskasta, jota näen maailmassa. Mutta tiedän hyvin, että viha itsessään ei voi mitenkään tuoda esiin Jumalan vanhurskautta (Jaak.1.20). Minun tulee hillitä kiivauteni ja alistaa se Pyhälle Hengelle, jotta se voidaan jalostaa pelastuksen voimavaraksi, sellaiseksi, joka saattaa minut sopusointuun Kristuksen kanssa.

Monet uskovat, että kokonaisen kaupungin tai vielä laajemman alueen pelastuminen ei ole mahdollista nykyaikana - että kaikki sellainen tapahtuu vasta ylösotossa. Enkä haluakaan vähätellä sitä suurta toivoa, jonka Jumala on antanut meille, kun hän on luvannut seurakunnalle ylöstempauksen! Jos ylösotto tapahtuisi tänään, haluaisin kernaasti olla siihen valmis.

Mutta entä jos sitä ei tapahdukaan pariinkymmeneen vuoteen tai vielä sittenkään? En haluaisi seistä tumput suorana taivaalle tuijotellen, kun maan päällä on vielä niin paljon työtä tekemättä.

Varustautukaamme siis kaikella ymmärryksellä ja viisaudella, että tavoittaisimme Kristuksen mielenlaadun uskon kautta. Jeesus sanoi: Tämä valtakunnan evankeliumi julistetaan kaikkialle maailmaan, kaikille kansoille todistukseksi, ja sitten tulee loppu. Matt.24:14. Maailma on nyt nähnyt, mitä kristinusko on. Annetaan Kristuksen ilmestyä maailmalle sellaisena kuin hän haluaa näyttäytyä sille meidän pelastukseen kutsuttujen kautta.

Francis Frangipane
 

Copyright © 2014 Francis Frangipane. Tämä artikkeli on suomennettu Francis Frangipanen kirjasta Spiritual Discernment and the Mind of Christ, jonka on julkaissut www.arrowbookstore.com.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti