sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Päätä toteuttaa unelmasi

Rick Warren: Choose to Live Your Dreams

Hubble on tehnyt havaintoja eräistä planeetoista ja niiden kaasukehästä. Tällä eksoplaneetalla on noin kuusi kertaa Maata suurempi massa. Kuva on kuitenkin vielä taiteilijan käsialaa. Kuva: ESA Hubble.
Kukin tutkikoon vain omia tekojaan. Gal.6.4.

Ihmiset suhtautuvat omiin unelmiinsa kolmella tavalla. He syyttävät muita, he esittävät tekosyitä tai he päättävät toteuttaa unelmansa.

Syyttelijät käyttävät kaiken aikansa kertoakseen, kuinka muut ovat syyllisiä siihen, että he eivät ole pystyneet toteuttamaan unelmiaan. Tekosyiden keksijät esittävät verukkeitaan, kun eivät elä unelmiaan todeksi.

Päättäväiset ihmiset tekevät mitä tarvitaan, että unelmat toteutuvat.

Raamattu kertoo, että sinut luotiin Jumalan kuvaksi. Kyky tehdä valintoja on hyvin olennainen luonteenpiirre, joka erottaa meidät eläimistä. Valinnanvapaus on yksi Jumalan suurimmista lahjoista ihmiskunnalle. Mutta koska vapaa valinta mahdollistaa myös huonot valinnat, se on myös mitä suurin kirous.

Päättäväiset ihmiset ottavat vastuun valinnoistaan ja elämänsä suunnasta. He eivät syyttele muita ja esitä verukkeita. Raamattu sanoo Galatalaiskirjeessä: Jokaisen on kannettava oma kuormansa. Gal.6:5.

Sen sijasta, että valittaisit, kuinka sinun unelmistasi ei ole tullut mitään, ota vastuu siitä, mitä on jäänyt tekemättä. Sinun omat valintasi - hyvät ja huonot - määrittelevät paljon enemmän sinun tulevaisuuttasi ja kykyäsi saavuttaa unelmiasi kuin mikään muu tekijä.

Olen tavannut ihmisiä, joille elämä ei antanut juuri mitään, mutta jotka saavuttivat paljon enemmän kuin osasivat edes uneksia. Olen myös tavannut ihmisiä, jotka saivat kaiken tarvitsemansa ja haluamansa hopealautaselta, mutta tuhlasivat kaiken turhuuteen.

Et voi hallita olosuhteitasi. Mutta voi hallita sitä, miten suhtaudut olosuhteisiisi.

Laiska sanoo: "Ulkona on leijona, tappavat vielä minut keskellä katua." Sananl.22:13. Älä ole tuollainen ihminen. Lopeta tekosyiden keksiminen sille, miksi unelmasi eivät toteudu.

Päätä tänään tehdä jotain niille unelmille, joita olet Jumalalta saanut.

Mietipä:
  • Onko sinulla suurempi kiusaus esittää verukkeita tai syytellä muita omien toteutumattomien unelmiesi suhteen? Miksi?
  • Mistä tietää, että jokin unelma on Jumalasta?
  • Minkä askeleen voisit tänään ottaa päästäksesi lähemmäksi oman elämäsi pitkäaikaista unelmaa?
Rick Warren

Copyright © Rick Warren 2014. Julkaistu luvalla. Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa: Purpose Driven/Daily Hope

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti