sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Syvät juuret takaavat hedelmän

Rick Warren: Fruit Comes from Deep Roots

Hubble-teleskooppia huolletaan. Kuva: ESA Hubble.
Kalliolle pudonnut siemen tarkoittaa niitä, jotka sanan kuullessaan ottavat sen iloiten vastaan mutta uskovat vain hetken aikaa. Heillä ei ole juurta, ja niin he koetukseen joutuessaan luopuvat. Luuk.8:13.

Keväällä kaikki ruoho Etelä-Kaliforniassa on vihreää, kedon kasvit ja unikot kukkivat ja kaikkialla on tosi kaunista. Mutta heti kun sateet lakkaavat, kukkulat muuttuvat kohta taas ruskeiksi. Miksi? Koska kasveilla ei ole juurta. Kasvit eivät kykene työntämään juuriaan kovin syvälle maan sisään, jotta ne saisivat vettä lähteistä, jotka virtaavat syvällä maan pinnan alla.

Siellä missä ei ole kunnon juuria, missä kasvi kasvaa ohuessa maakerroksessa, se voi alkuun versoa ja näyttää hyvältäkin, mutta sen loisto ei kestä kauan. Kasvit lakastuvat nopeasti, koska niillä ei ole kunnon juuria.

Kalliolle pudonnut siemen tarkoittaa niitä, jotka sanan kuullessaan ottavat sen iloiten vastaan mutta uskovat vain hetken aikaa. Heillä ei ole juurta, ja niin he koetukseen joutuessaan luopuvat. Luuk.8:13.

Kuuntelemme monta kertaa Jumalan sanaa ja innostumme siitä, mutta emme salli sen muuttaa meitä. Käyttäydymme pinnallisesti. Reagoimme tunteella. Otamme vastaan impulsseja. Mutta emme ota aikaa ja anna sanan sulautua meihin.

Haluatko todella, että asiat ovat sinun kohdallasi näin? Eihän toki. Sinä haluat olla syvällinen ihminen, et pinnallinen. Sinä haluat, että sinulla on syvät hengelliset juuret, jotta kuivan ajan tullessa ja sen kestäessä useita vuosia, sinä pystyt edelleen kantamaan hedelmää. Kun myrskyt puhaltavat ja joku perheenjäsen sairastuu tai jopa kuolee, nämä koetukset eivät voi kaataa sinua, koska sinulla on juuret syvällä.

Miten hengellisiä juuria kehitetään? On kaksi tapaa: päivittäin vietetty aika Jumalan kanssa ja viikoittain vietetty aika toisten uskovien kanssa. Sinun tulee osata viettää aikaa kahden kesken Jumalan kanssa ja sinun tulee osata viettää aikaa toisten uskovien kanssa.

Jos et vietä aikaa Jumalan kanssa päivittäin, sinä kuivut sisäisesti ja tuuli vie sinut mukanaan, kun se tarpeeksi tuivertaa. Et pysty selviytymään siitä. Sinun on järjestettävä aikaa kuunnellaksesi Jumalan ääntä päivittäin. Sinun tulee istua alas ja olla hiljaa. Sinun tulee lukea Raamattua ja puhua Jumalalle. Kuuntele musiikkia. Jos tykkäät pitää päiväkirjaa, kirjoita sitä. Mikä tahansa saakin sinut keskittymään Jumalaan, tee sitä!

Sinulla tulisi myös olla viikoittain mahdollisuus osallistua pienryhmään. Kenelläkään ei ole täydellistä näkemystä elämästä. Jokaisella meistä on sokeita pisteitä. Pienryhmäsi jäsenet näkevät sinusta asioita, joita et itse näe. Sen tähden tarvitsemme toisiamme! Voit oppia paljon pienryhmäsi jäseniltä, kun te rohkaisette toisianne ja annatte juurien kasvaa syvemmälle.

Mietittävää:
  • Millä tavalla sinun pitää muuttaa aikatauluasi, jotta voisit viettää enemmän aikaa Jumalan kanssa?
  • Mitä hengellisistä huippuhetkistäsi syntyneitä vaikutteita sinun pitää ottaa vakavasti ja toteuttaa?
  • Miksi luulet Jumalan suunnitelleen, että elämää pitää elää yhdessä toisten kanssa?
Rick Warren

Copyright © Rick Warren 2014. Julkaistu luvalla. Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa: Purpose Driven/Daily Hope

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti