perjantai 7. helmikuuta 2014

Jeesus ja hämmästyttävä valtakunta, osa3

Matt Mitchell: “Jesus and the Surprising Kingdom”
Certain of Jesus:  The Gospel of Luke

Tässä tähtijoukossa M4 nähdään seitsemän valkoista kääpiötä keskellä auringon kaltaisia kirkkaita keltaisia tähtiä. Kuvassa nähdään myös punaisia kääpiötähtiä. Kuva: ESA Hubble.
Osa 3/3: Elokuun 8.päivä 2010
Luukas 13:18-30

Hämmästyttävä valtakunta on ällistyttävän avara ja iloa pursuava! Jumala hyväksyy valtakuntaansa kaikenlaiset ihmiset.

Idästä ja lännestä, pohjoisesta ja etelästä tulee ihmisiä, jotka käyvät aterialle Jumalan valtakunnassa. Monet viimeiset ovat silloin ensimmäisiä, monet ensimmäiset viimeisiä. Luuk.13:29-30.

Puhumme siis hämmästyttävästä Jumalan valtakunnasta! Ovi on kyllä ahdas, mutta itse Valtakunta on avara! Ihmisiä tulee sinne kaikista ilmansuunnista: idästä ja lännestä, pohjoisesta ja etelästä. Mistä suunnasta me tulemmekaan? Missä suunnassa Pennsylvania on Israelista katsottuna?

Olemme lännessä, eikö? Mutta tietysti, jos matkustamme maailman ympäri toista kautta, tulemmekin idästä... Sopii miten vaan. Mutta hämmästyttävää sinänsä on, että meidät luetaan mukaan. Pennsylvania ei ollut mikään Israelin kansan alkuperäinen heimo. Satuitteko tietämään sen? Olemme viimeisiä. Mutta olemme silti ensimmäisiä.

Monet israelilaiset olivat ensimmäisiä ottamaan vastaan Jumalan lupaukset, mutta nyt heistä on tullut viimeisiä, heidät on jopa heitetty ulos Valtakunnasta, koska he eivät tulleet sisään ahtaasta portista nimeltä Jeesus Messias.

Mutta hämmästyttävää kyllä, me olemme tulleet sisään! Meidät luetaan nyt Valtakunnan kansalaisiin. Ja samalla tavoin uskovat Kiinassa (idässä siis!) ja Afrikassa (se on etelää!) ja Euroopassa (se on pohjoista!).

Idästä ja lännestä, pohjoisesta ja etelästä [miten käsittämättömän laajalti] tulee ihmisiä, jotka käyvät aterialle Jumalan valtakunnassa.

Pidän kovasti tuosta sanasta "käyvät aterialle". Jumalan valtakunta tulee olemaan kerran yhtä valtavaa juhlahumua! Se tulee olemaan niin tulvillaan iloa, että Jeesuksen mielivertaus sille on "juhla-ateria".

Luukkaan evankeliumin seuraavissa luvuissa on paljon lisää asiaa tästä. Luvut 14 ja 15 ovat täynnä iloa, kun Jumalan valtakunnassa juhlitaan. Joten kiinnitä turvavyösi ajatellen näitä jo etukäteen.

Mutta tällä hetkellä saat olla tyytyväinen ja kiitollinen Jumalalle, että sinutkin on luettu mukaan tähän avaraan ja iloa tulvivaan valtakuntaan, joka on tulossa. Ylistys Herralle!

Kiitos Jumalalle, että minut ja sinut on luettu joukkoon Jeesuksen ansiosta. Voimme alkaa odottaa kaikkea sitä, mikä on tulossa. Nyt se voi näyttää pieneltä, pienemmältä jopa kuin sinapinsiemen.

Mutta (yllätys-yllätys!) jonain päivänä se tulee olemaan valtava ja ylitsevuotavasti iloa pursuava. Kiitos Jumalalle!

Matt Mitchell

Copyright © 2014 Matt Mitchell. Artikkeli on suomennettu ja julkaistu luvalla pastori Mitchell'in blogista Hot Orthodoxy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti