keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Särkynyt sydän? Herra on lähellä

Rick Warren: Broken Heart? The Lord Is Close

Tässä kuvassa kaksi galaksia kohtaa toisensa. Isompi vääntynyt kierteisgalaksi ja alempi elliptinen luovat kuvan pingviinistä, joka hoivaa munaansa. Ylälaidassa on vielä kolmas galaksi kauempana ja pari oman Linnunratamme tähteä. Kuva: ESA Hubble.
Herra on lähellä niitä, joilla on särkynyt sydän, hän pelastaa ne, joilla on murtunut mieli. Ps.34:18. 

Jokainen joutuu jonain päivänä kokemaan sydämensä särkymisen - ehkä pettymyksen, pelon, häpeän, torjutuksi tulemisen tai pilkkaamisen vuoksi. Ystävän ominaisuudessa sanoisin sinulle "olen pahoillani". Sitä todella olen. Otan osaa siihen tuskaan, jonka olet kokenut, sillä Jumalakin välittää sinusta. Hänkin kärsii kanssasi. Mitä Jumala tekee, kun sinä itket? Hänkin itkee.

Totta puhuen juuri sinun kärsimyksesi keskellä Jumala on sinua lähinnä, tiedostat sen tai et.

Raamattu sanoo psalmissa:  Lähellä on Herra niitä, joilla on särjetty sydän, ja hän pelastaa ne, joilla on murtunut mieli. Ps.34:18 KR33. Miten hän sen tekee? Hän pelastaa meidät tekemällä meille sydänsiirron. Siinä hän on oikein spesialisti.

Jumala sanoo: "Syylliselle sydämelle annan anteeksiannon, sydämelle joka on täynnä koston henkeä, annan rauhan. Sydämelle, joka on huolestunut, annan luottavaisuuden. Yksinäiselle sydämelle annan paljon rakkautta. Entä sydämelle, joka on täynnä katkeruutta ja vihaa? Sen tilalle annan sydämen, joka on täynnä anteeksiantamusta, rakkautta ja hyväsydämisyyttä. Anna minun tehdä sinulle sydämensiirto. Minä teen sinusta vapaan."

Miksi tarvitsemme vapautta? Koska olemme kaikki orjia. Orjailemme muiden ihmisten odotusten vuoksi. Olemme menneisyyden muistojen orjia. Elämme tulevaisuuden pelon orjuudessa. Meitä orjuuttavat meneillään olevat paineet. Olemme yleisen mielipiteen orjia ja niin edelleen.

Kuitenkaan et tarvitse muuta kuin, että avaat sydämesi Jeesukselle Kristukselle ja annat hänelle sydämesi 100-prosenttisesti. Sano samalla tavalla kuin Daavid sanoi psalmissa: Kevein askelin minä kuljen sinun käskyjesi tietä, sinä huojennat mieleni. Ps.119:32.

Sinulla tuskin on aavistustakaan, mitä Jumala haluaa tehdä elämässäsi. Lakkaa rajoittamasta Jumalaa! Avaa sydämesi hänelle ja anna hänen vaihtaa sydämesi uuteen.

Mietipä:
  • Millaisia olivat ne kerrat, kun olet kokenut Jumalan läheisyyttä?
  • Millaisissa olosuhteissa elit noita hetkiä?
Rick Warren

Copyright © Rick Warren 2013. Julkaistu luvalla. Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa: Purpose Driven/Daily Hope

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti