keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Rakasta edes yhtä ihmistä

Francis Frangipane: Love Just One

Tämä näyttää vähän samalta kuin tulikärpäset yössä. Ylempi galaksi on jättiläiskokoinen ellliptinen galaksi, jonka radiosäteily on voimakasta, ja alempana nähdään "ylhäältäpäin" suuri kierteisgalaksi. Samaan maisemaan kuuluu useita muita galakseja, monet sivuttain nähtyinä. Kuva: ESA Hubble.
Kutsu ylhäältä
Surullista kyllä monet kristityt rämpivät eteenpäin jaksamatta toivoa mitään ylevämpää kuin pikaista armahdusta synnistä ja itsesyytöksistä. Pitäisikö syntisen tilamme alhaisuuden suoda meille veto-oikeus Jumalan suunnattomien lupausten edessä? Ehkei sentään! Sillä Jumalan sana vakuuttaa meille, että meidän kutsumuksemme - tunnemme itsemme miten alhaisiksi tahansa - on nousta ylemmäksi uskon luottamuksessa Jumalaan, joka on voimallinen, ja uskon luottamuksessa Kristuksen sovintotyöhön.

Emme ole omien vikojemme ja heikkouksiemme orjia, vaan pikemminkin olemme hengen kautta yhteydessä Henkeen ja siinä myös yhdistyneet taivaalliseen ylösnousemusvoimaan! Kutsumuksemme ei ole pelkästään käydä kirkossa, vaan vaeltaa Jumalan yhteydessä, jonka ikuinen tavoite on meidät edeltä määrännyt oman Poikansa kaltaisiksi (Room.8:29).

Tehkäämme siis syvällistä parannusta synneistämme ja oppikaamme vaeltamaan nöyrästi Jumalamme yhteydessä, mutta älkäämme luulko, että uskon täytyy väistyä tieltä, että nöyryys voisi tulla tilalle. Ei, kun meidät on adoptoitu pojiksi ja tyttäriksi, olemme tulleet yhteisiksi perillisiksi Kristuksen kanssa. Ymmärräthän, että kaikki mikä koskee pelastustamme ja Jumalan meille antamia lahjoja, tulee omaksemme perintönä, jonka otamme vastaan uskon kautta, ei tekojen.

Henki itse todistaa yhdessä meidän henkemme kanssa, että olemme Jumalan lapsia. Mutta jos olemme lapsia, olemme myös perillisiä, Jumalan perillisiä yhdessä Kristuksen kanssa... Room.8:16-17.

Sen tähden pankaamme täysi toivomme Jumalan lupauksiin. Vaikka me lankeamme, Herra nostaa meidät ylös (Sananl.24:16, Miika 7:7-8). Jumalan armo ei lopu kesken, vaikka olemme heikkoja. Hän tekee työtä meissä, että voimme lisääntyvässä määrin tulla Kristuksen, Lunastajamme, kaltaisiksi. Olkaamme rohkeita uskossa: Jumala auttaa meitä.

Rakkauden ääni
Sallikaa minun mennä uskon tunnustamisessa eteenpäin ja ottaa vastaan haaste täyteen ymmärrykseen pääsemiseksi niin käytännöllisesti kuin mahdollista. Jos haluamme tuntea Kristuksen vaikuttimia, saamme nopeasti oppia tuntemaan hänen ajatuksiaan, sillä ajatukset nousevat esiin vaikuttimien mukaisina. Kristuksen maailmaan tulemisen vaikuttimena oli tuoda esiin Isän rakkaus. Jos omistamme samat vaikuttimet, saamme lisääntyvässä määrin oppia kuulemaan hänen ajatuksiaan.

Niinpä kun etsimme todellista viisautta, ottakaamme ihan käytännöllisiä askelia ja kääntäkäämme huomiomme Kristuksen rakkauteen. Jumalan sana nimittäin kertoo meille, että usko vaikuttaa rakkautena (Gal.5.6). Saamme varmemmin päästä tosi viisauteen, kun lepäämme hänen rintaansa vasten ja kuuntelemme hänen sydämensä ääntä.

Myönnän kuitenkin, että joillekin meistä on tavoite 'rakastaa niin kuin Kristus rakasti' liian saavuttamaton. Sen vuoksi on hyvä aloittaa pienin askelin ja tuoda tämä asia kodin puitteisiin. Sen sijasta, että yrittäisimme rakastaa kaikkia ihmisiä, voimme vähän supistaa haastettamme ja päättää rakastaa edes yhtä ihmistä. En tarkoita nyt, että sinun pitäisi lopettaa oman perheesi rakastaminen tai muutenkaan niiden, joita jo rakastat. Tarkoitan, että voisit ottaa joukkoon yhden ihmisen lisää ja pyrkiä rakastamaan tuota henkilöä paremmin kuin tähän asti.

Tuo henkilö voisi olla vaikkapa kääntymätön naapuri tai luopioystävä. Ehkä hän on joku sairas tuttavasi tai ikäihminen seurakunnasta tai lapsi, jolla on ongelmia. Herra kykenee johdattamaan sinua ja auttamaan tavoitteen helpottamisessa, että onnistut aidosti rakastamaan yhtä ihmistä.

Lähde tähän kokeiluun mukaan ilman ajatusta henkilön neuvomisesta, ellei hän itse kysy neuvoa. Rukoile tuon henkilön puolesta päivittäin. Ja kun kuuntelet Jumalan rakkauden ääntä, alat itse sisäisesti kukoistaa ja avaudut samalla luonnollisesti kohti ymmärryksen korkeampia tasoja. Sinun ihmissuhteissasi rakkaudesta syntyneet impulssit ja ideat lisääntyvät Jumalan innoittamina ja se kaikki tieto ja näkemys, mitä saat siitä että rakastat yhtä ihmistä, alkaa vähitellen muodostua luonnolliseksi osaksi persoonaasi ja tehdä sinut kykeneväksi rakastamaan monia.

Niin, viisautesi kasvaa, kun rakastat yhtä.

Francis Frangipane
 

Copyright © 2013 Francis Frangipane

Tämä artikkeli on suomennettu Francis Frangipanen julkaisusta www.frangipane org. Luku on alunperin julkaistu kirjassa Spiritual Discernment and the Mind of Christ, jonka on kustantanut www.arrowbookstore.com.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti