perjantai 25. lokakuuta 2013

Ruutin kirjan jälkikorjuu: Ruut ja Noomi, osa4

Matt Mitchell: Gleanings from the Book of Ruth: Ruth and Naomi

Supernovan jäänteet kolmena renkaana suuressa Magellanin pilvessä. Tähti räjähti 165000 vuotta eKr, mutta se voitiin havaita maassa vasta 1987. Kuva: ESA Hubble.
Osa 4/4: Ruut 1:1-22

Tyytyväisyys
Se onkin helpommin sanottu kuin tehty. En usko, että osaisin toimia toisin kuin Noomi vastaavassa tilanteessa. Mutta tiedän, että hänen ei olisi pakko reagoida ihan noin. Monet ihmiset ovat kokeneet samaa - ja pahempaakin - ja he eivät ole silti tulleet katkeriksi, vaan ovat pysyneet tyytyväisinä.

Ajattele vaikka Jobia. Herra antoi, Herra otti, kiitetty olkoon Herran nimi! Job 1:21. Meidän ei tarvitse katkeroitua elämän koettelemuksissa. Voimme sanoa "Jumalassa on kyllin". Vaikka kaikki muu vietäisiin meiltä, Jumalassa on kyllin. Aina on 10.000 hyvää syytä kiittää Herraa.

Noomi ei tunnu näkevän koko kuvaa. Hän kuvitteli, että hänen elämäntarinansa on siinä, että Jumala siunaa häntä - ja nyt Herra oli ottanut siunauksensa pois. Tarinan loppuko?

Tiedätkö, mitä tulee tapahtumaan sinun elämäntarinasi seuraavassa luvussa? Me elämme niin kuin tietäisimme, mutta emme tiedä. Emme pysty lukemaan seuraavaa lukua vielä. Mutta tunnemme tarinan kirjoittajan ja tiedämme, että hänen suunnitelmansa meitä varten ovat loppujen lopuksi hyviä.

Pieni toivonsäde pilkahtaa tarinan keskelle jakeessa 22 ennakoimaan tulevaa:

Näin palasivat Noomi ja hänen moabilainen miniänsä Ruut Moabin maasta Betlehemiin. Ohranleikkuu oli juuri alkamassa. Ruut 1:22.

Voimme ihmetellä, mitä tapahtuu seuraavaksi. Oletko sinä menossa juuri nyt nälkävuosien läpi elämässäsi? Onko matto vedetty altasi? Oletko tulossa pää edellä portaita alas ja pelkäät, missä kunnossa olet portaiden juurella?

Älä anna periksi katkeruudelle. Jumalassa on kyllin. Hänellä on sinunkin elämäntarinaasi varten varattuna upea loppu. Odota seuraavaa lukua.

Sillä aikaa voit muistella, kuinka Herra on osoittanut sinulle hyvyyttänsä tähän mennessä ja kuinka muut ihmiset ovat osoittaneet sinulle hyvyyttään. Ja anna vähän hyvyyttä ympärillesi itsekin. Maailma tarvitsee sitä.

Herra on hyvä ja luottamuksemme arvoinen. Hän on sen arvoinen, että sitoudumme häneen täysillä.

Paluuta ei ole. Ei mitään paluuta.

Matt Mitchell

Copyright © 2013 Matt Mitchell. Artikkeli on suomennettu ja julkaistu luvalla pastori Mitchell'in blogista Hot Orthodoxy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti