sunnuntai 6. lokakuuta 2013

"Nyt minä kiitän Herraa", osa2

Francis Frangipane: "This Time I Will Praise the Lord"

Tässä kuvassa on NGC 3314, jossa kaksi galaksia näyttää olevan törmäämässä toisiinsa. Vaikutelma on kuitenkin väärä - ne ovat vain samassa linjassa maasta katsoen. Kuva: ESA Hubble.
Lea oli etsinyt tyydytystä elämäänsä, mutta sai kokea vain sydänsurua ja tuskaa. Mutta kun hänestä tuli todellinen Jumalan palvelija, hän sai kokea suurinta tyydytystä, mitä elämä voi antaa: hän alkoi tuottaa iloa Jumalalle.

Vasta tässä vaiheessa ihmisen sielu alkaa tosissaan muuttua ja astua sisään Jumalan tarjoamaan turvapaikkaan. Kun Lea löysi elämänsä täyttymyksen Jumalasta, hän alkoi siivota pois sisimmästään mustasukkaisuuttaan, huonoa itsetuntoaan ja niitä sydänsuruja, joita elämä oli hänelle tuottanut. Todellinen sisäinen kauneus alkoi kehittyä Lean sisimmässä ja hänestä tuli nainen, joka oli sinut itsensä kanssa.

Meillä kaikilla on vastaavia luonteen heikkouksia, joita myönnämme vastentahtoisesti olevan - jos myönnämme ollenkaan. Muut ovat nähneet ne asiat meissä, mutta heillä ei ole ollut rohkeutta puhua niistä suoraan. Sekä ruumiin että sielun puolesta nämä luonteemme viat tekevät meistä kärsimättömiä, varpaillaan olevia ja tyytymättömiä.

Ehkä sielunhoito ei ole tässä tilanteessa se suurin tarve, tai "kuinka voit menestyä" -kurssi tai mikään itseluottamuksen vahvistamiseen tähtäävä koulutus. Meidän täytyy vain löytää se Jumalan rakkaus, joka etsii meitä. Kun alamme ylistää häntä kaikissa tilanteissa, me samalla pukeudumme pelastuksemme vaatteeseen. Me pääsemme todelliseen vapauteen niistä asioista, jotka muuten olisivat koituneet tuhoksemme!

Pettymykset ja sydänsurut eivät pääse takertumaan meihin, kun palvomme Jumalaa! Ja "Me tiedämme, että kaikki koituu niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa" (Room.8:28). Jos pysymme Jumalan rakkaudessa, mikään mitä elämässä tulee vastaan ei voi loppujen lopuksi vahingoittaa meitä, sillä Jumala ottaa kaiken kokemamme ja muovaa siitä voimallaan jotakin hyvää.

Elämän puu
Muistathan lainaamani jakeen: Pitkä odotus tekee sydämen sairaaksi (Sananl.13:12 KR33). Jae kuitenkin päättyy seuraavasti: mutta täyttynyt halu on elämän puu. Kun halumme täyttyvät, koemme tyydytystä. Koska halumme täyttymys tuottaa meille tyydytystä, on palkitsevan elämän salaisuus siinä, että luovutamme halumme Jumalalle.

Saakoon hän valita tavan ja ajan, kuinka halumme täyttyvät, niin että kaikessa annamme Jumalan valmistaa meitä häntä varten. Totuus on, että itsessämme olemme epätäydellisiä, mutta Kristuksessa meidät on tehty täydellisiksi (Kol.2:10).

Saatat sanoa: "Helppohan sinun on puhua. Sinulla on ihana vaimo ja perhe. Sinua on siunattu. Mutta et voi ymmärtää minun ongelmiani". Kyllä ymmärrän. Ihana avioliittoni oli aluksi hyvin vaikea muutaman vuoden ajan. Me kamppailimme suhteessamme monien ongelmien kanssa. Sekä vaimoni että minä päädyimme tilanteeseen, jossa olimme molemmat tyytymättömiä toisiimme. Mutta Lean tavalla me molemmat nostimme katseemme Jumalan puoleen ja sanoimme: "Nyt minä ylistän Herraa!" Annoimme sitten toiselle lapsellemme saman nimen kuin Lea antoi neljännelle pojalleen: Juuda.

Meille kävi samoin kuin Lealle: elämämme muuttui kokonaan, kun päätimme iloita Herrassa sen sijasta, että murjottaisimme toisillemme. Kun aloimme palvoa häntä, hän alkoi muovata sydämiämme niin, että elimme paljon enemmän hänen mielikseen ja samalla toistemme mieliksi. Asia, jonka yritän kertoa tässä sinulle, sai avioliittomme raiteilleen ja koitui meille siunaukseksi!

Psalmissa sanotaan: Saat nauttia Herran hyvyyttä, hän antaa sinulle mitä sydämesi toivoo. Ps.37:4. Kun iloitset Herrassa, sinä muutut. Pettymyksen ja tuskan kielteiset vaikutukset sulavat pois. Kun Jumalan antama rakkaus ja ilo täyttävät meidät, sielumme eheytyvät ja kaunistuvat. Niin, iloitse Jeesuksen kanssa ja sinun itsetuhoiset ajatuksesi alkavat häipyä. Kristus kaunistaa elämääsi sisältäpäin.

Lean elämän saldo
Mitä Lealle tapahtui? No, ainakin elämän vuodet vierivät ja kuluivat verkkaan. Aikaa myöten Raakel kuoli ja sitten myös Lea. Jaakob kertoi kuolinvuoteellaan pojilleen: Minut otetaan pian esi-isieni luo. Haudatkaa minut isieni viereen siihen luolaan... Sen vainion Abraham osti... sukuhaudaksi. Siihen hautaan on haudattu Abraham ja hänen vaimonsa Saara, sinne on haudattu Iisak ja hänen vaimonsa Rebekka, ja sinne minä hautasin Lean (1.Moos.49:29-31).

Jaakob oli haudannut Lean kunnioitettujen esi-isien hautaan. Voi, kuinka nuo sanat, nuo vähät sanat, kertovat niin paljon! Ne kertovat, että Jumala oli jollakin mahtavalla sisäisellä tavalla kaunistanut tämän kärsineen ihmisen pelastuksellaan. Sen jälkeen, kun Lea oli löytänyt tyydytyksen Jumalasta, Jumala antoi hänelle tyydytyksen Jaakobista. Vuosien myötä sisäinen rauha ja hengellinen kauneus säteili Leasta ja Jaakob jäi niiden pauloihin. Ei ole vaikea kuvitella, että kun Lea kuoli, hän lähti hymy kasvoillaan ja Jumalan ylistys huulillaan.

Ryhdy sinäkin Jumalan ylistäjäksi! Kun annat toiveesi Jumalan käsiin ja asetat hänet ykkössijalle elämässäsi, Jumala ottaa sen, mitä hänelle annat, ja tekee siitä aikaa myöten jotakin kaunista. Hän ottaa sen, mikä sinussa on ollut kumaraan painunutta ja tasapainotonta, ja saa sinut seisomaan suorassa hänen valossaan ja kirkkaudessaan.

Sen tähden puhu sielullesi tänä päivänä. Kerro niille alueille, joissa olet ollut pettynyt, että nyt sinä aiot ryhtyä kiittämään Herraa!

Herra, olen yhdenlainen Lea minäkin, vähemmän rakastettava ja aina kaipaamassa niiden rakkautta, jotka ovat torjuneet minut. Kuinka tyhmä olenkaan ollut. Kuinka sokea. Eihän ole olemassa rakkautta eikä tyydytystä tässä elämässä ilman sinua. Sinä olet Elämän Puu, kaikkein toiveitteni täyttymys. Sinä olet sydämeni parantaja. Rakastan sinua, Herra Jeesus. Aamen.

Francis Frangipane
 

Copyright © 2013 Francis Frangipane

Tämä artikkeli on suomennettu Francis Frangipanen julkaisusta www.frangipane org. Luku on alunperin julkaistu kirjassa And I Will Be Found By You, jonka on kustantanut www.arrowbookstore.com.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti