perjantai 20. joulukuuta 2013

Ruutin kirjan jälkikorjuu: Ruut ja Jeesus, osa4

Matt Mitchell: Gleanings from the Book of Ruth: Ruth and Jesus

Tässä on vähän erikoinen galaksi UGC 10214, joka on itse asiassa kahden galaksin kolarista syntynyt kummallinen "sammakon nuijapää". Hännässä olevat irralliset tähdet muodostavat vähitellen omia saarekkeitaan, jotka jäävät kiertämään isäntägalaksia. Kuva: ESA Hubble.
Osa 4/4: Ruut 4:1-22

Pelastus
Vielä on eräs asiayhteys mainitsematta. Mehän tiedämme, mitä tapahtui jopa kuningas Daavidin jälkeenkin. Me tiedämme, että suurella kuningas Daavidilla oli vielä suurempi Poika! Matteuksen evankeliumin ensimmäisessä luvussa on vähän erilainen sukupuu. Se alkaa näin:

Abrahamille syntyi Iisak, Iisakille Jaakob, Jaakobille Juuda ja tämän veljet, Juudalle Peres ja Serah, joiden äiti oli Tamar, Peresille Hesron, Hesronille Ram, Ramille Amminadab, Amminadabille Nahson, Nahsonille Salma, Salmalle Boas, jonka äiti oli Rahab, Boasille Obed, jonka äiti oli Ruut, Obedille Iisai ja Iisaille Daavid, kuningas. Matt.1:2-6.

Sitten sukuluettelo jatkuu Daavidista Salomoon ja Rehabeamiin, jonka jälkeen on joukko muita nimiä, ja päättyy näin: ...Eleasarille Mattan, Mattanille Jaakob ja Jaakobille Joosef, Marian mies. Maria synnytti Jeesuksen, jota sanotaan Kristukseksi. Matt.1:15-16. 

Pelastus siis. Ruut oli Messiaan esiäiti. Tämä moabitar oli Jeesuksen isoisoisoisoisoäiti. Jeesus taas oli kaikkien sukulunastajien Lunastaja! Hän osoitti hyvyyttä hyvyyden jälkeenkin.

Jeesus maksoi lopullisen hinnan pelastaakseen sukunsa ahdingosta.

Hän ottaa nyt vastaan kaikki, jotka hänen luokseen tulevat uskoen.

Matt Mitchell

Copyright © 2013 Matt Mitchell. Artikkeli on suomennettu ja julkaistu luvalla pastori Mitchell'in blogista Hot Orthodoxy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti