sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Yksi mies, osa2

Francis Frangipane: One Man

Tässä on lähikuva Trifidi-sumusta. Se on tähtihautomo, jossa syntyy uusia tähtiä. Usein uudet tähdet purkavat materiasuihkuja ympärilleen, kuten kuvan ylälaidassa on tapahtunut. Se paljastaa, että sumun sisällä piilee nuori tähti. Kuva: ESA Hubble.
Aabraham siis tunnusti ensin Herran oikeudenmukaisuuden, sitten hän vetosi Herran armoon.

Entä jos kaupungissa on viisikymmentä vanhurskasta; aiotko hukuttaa heidät etkä säästä paikkaa siellä olevain viidenkymmenen vanhurskaan tähden? 1.Moos.18:24.

Herra tiesi hyvin, että olisi väärin tuhota hurskaat yhdessä jumalattomien kanssa. Aabrahamin rukous ei siis antanut Herralle mitään uutta tietoa. Mutta elämän luonne maan päällä on tällainen: Jumala tekee yhteistyötä ihmisen kanssa rakentaakseen tulevaisuuttamme, ja siinä prosessissa, jossa todellisuus määritellään, Jumala aina varaa mukaan myös armon vaihtoehdon. Toisin sanoen hätärukous pelastuksen saamiseksi ampaisee suoraan armon ovelle ja astuu sisään Jumalan sydämeen. Se ovi ei ole koskaan kiinni, etenkään nyt, kun meillä on Ylimmäisenä pappina Jeesus Kristus, joka istuu armon valtaistuimella taivaassa (Hepr.8:1). Se pysyy avoinna jatkuvasti, aina kun rukoilemme.

Huomaathan, kuinka Herra vastasi Aabrahamin armoa anovaan vetoomukseen: "Jos löydän Sodoman kaupungista viisikymmentä vanhurskasta, niin minä heidän tähtensä säästän koko paikan". 1.Moos.18:26.

Kuinka Jumalan armon totuus lyökään korville niitä, jotka niin kiireesti tuomitsevan oman kansansa! Hämmästyttävää kyllä, Herra lupasi säästää koko Sodoman, jos hän löytäisi sieltä 50 hurskasta. Nyt pitää muistaa, että heprean sana "säästää" merkitsee enemmän kuin vain "jättää tuhoamatta". Se merkitsee myös "antaa anteeksi". Tämä on merkittävä ilmoitus elävästä Jumalasta. Hän voi minimoida, viivyttää ja jopa peruuttaa tuomionsa niin kauan kuin Kristuksen innoittama esirukous toimii syntisten puolesta!

Kerran toisensa jälkeen toistuu läpi kirjoitusten, että Herra julistaa aina oman luonteensa ominaisuuksia: hän on "hidas vihaan, hänen hyvyytensä on suuri" (2.Moos.34:6). Uskommeko tähän? Tämä tapahtuu juuri silmiemme alla, kun luemme tätä Jumalan sanaa. Hän kertoo meille avoimesti, että kourallinen hurskaita ihmisiä, jotka asuvat siellä täällä jossain kaupungissa, voivat säästää sen kaupungin Jumalan tuhovimmalta. (jatkuu)

Francis Frangipane
 

Copyright © 2014 Francis Frangipane. Tämä artikkeli on suomennettu Francis Frangipanen kirjasta The Power of One Christlike Life, jonka on julkaissut www.arrowbookstore.com.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti