keskiviikko 28. elokuuta 2013

Mitalin toinen puoli

Rick Warren: The Other Side of the Tapestry

Tässä kaksi galaksia 200 miljoonan valovuoden etäisyydeltä, NGC 5754 yläpuolella ja toinen NGC 5752 alempana. Suurempaan galaksiin eivät keskinäiset vetovoimat ole tehneet paljonkaan vääristymiä, mutta pienempi on vääntynyt paljon. Kuva: ESA Hubble.
Me tiedämme, että kaikki koituu niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa ja jotka hän on suunnitelmansa mukaisesti kutsunut omikseen. Room.8:28.

Elämä tuo eteemme asioita, jotka ovat joskus vaikeita sulattaa, kuten sairautta, työttömyyttä, ystävän tai läheisen poismenon. Sellaisia asioita on vaikea niellä ja voimme suorastaan tukehtua niihin.

Voit ottaa tilanteen tyynesti ja olla varma, että Jumala on tekemässä jotakin hyvää elämässäsi, vaikka et näkisi sitä. Hän tekee työtä saadakseen aikaan jotakin hyvää siitä kaikesta, mitä on menossa. Jotta voisit ylläpitää toivoa vaikeiden aikojen keskellä, sinun tulee pitää lujasti kiinni tästä totuudesta.

Raamattu ilmaisee asian näin: Mutta me tiedämme, että kaikki yhdessä vaikuttaa niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat, niiden, jotka hänen aivoituksensa mukaan ovat kutsutut. Room.8:28 KR38.

Raamattu ei väitä, että elämässä kaikki sujuu hyvin. Me molemmat tiedämme, että se ei ole totta. Mutta se toteaa, että jos kokoamme yhteen kaikki elämämme palaset, ne yhdessä muodostavat hyvän kokonaisuuden. Se on vähän kuin kakkuresepti. Et varmuudella pidä jokaista siihen tulevaa ainesosaa hyvänmakuisena, mutta kun ne sekoitetaan sopivasti, et pysty pitämään näppejäsi siitä erossa. Jumala haluaa leipoa sinun elämäsi aineksista aivan huikean maukkaan kakun ja hän haluaa käyttää siihen jopa pahanmakuisia ja katkeria ainesosia.

Jumala ei myöskään väitä, että kaikki toimii yhdessä hyvän tavoitteen saavuttamiseksi "juuri niin kuin me haluamme" tai että jokaisella tarinalla olisi onnellinen loppu. Todellisuus on sellainen, että jokaisella sijoituksella liike-elämässä ei ansaita miljoonia. Jokainen pari, joka vihitään, ei elä onnellisena elämänsä loppuun asti. Ei ihan jokaisesta lapsesta tule jalkapallojoukkueen kapteenia.

Mutta ylläoleva jae muistuttaa meitä siitä, että voimme olla täysin varmoja yhdestä asiasta: Maailmankaikkeuden Luoja saattaa kaiken lopulta vaikuttamaan hyvään lopputulokseen niiden kohdalla, jotka rakastavat Jumalaa. (On tosiaankin niin, että jos et tunne Jumalaa, tätä lupausta ei ole tarkoitettu sinulle. Se on "niitä varten, jotka rakastavat Jumalaa".)

Toivo ei ole sama asia kuin optimismi. Se ei ole samaa kuin jos uskomme, että paha kääntyy vielä hyväksi. Se on täydellistä luottamista siihen, että elämämme jokainen osa on lopulta hyödyllinen osa kokonaisuutta huolimatta siitä, miltä se näyttää ikuisuuden tällä puolen.

Omasta näkökulmastamme nähtynä elämämme voi aika ajoin näyttää sekasotkulta. Mutta Jumalan näkökulmasta ja taivaasta nähtynä asiat näyttävät erilaisilta.

Et pysty edes kuvittelemaan kaikkea sitä hyvyyttä, jota Jumala on varannut sinulle tulevaisuudessa. Jeremian kirjassa Jumala lupaa: Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. Jer.29:11.

Sinun tulevaisuutesi on hänen kädessään - eikä se voisi missään paremmassa paikassa ollakaan.

Mieti näitä:
  • Miltä tuntuu ajatella, että Jumala saattaa jopa elämäsi huonot kokemukset tuottamaan jotakin hyvää?
  • Mikä kokemus elämässäsi on sellainen, että sinulla on vaikeuksia nähdä Jumalan kääntävän siitä mitään hyvää esiin?
  • Millä tavalla Jeesuksen kuolema ristillä on esimerkki siitä, että Jumala voi kääntää pahan hyväksi?
Rick Warren

Copyright © Rick Warren 2013. Julkaistu luvalla. Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa: Purpose Driven/Daily Hope

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti