sunnuntai 18. elokuuta 2013

Hengellinen vahvistuminen kaipaa vahvaa ruokaa

Rick Warren: Spiritual Food for Spiritual Strength 

Tämä kauniin symmetrinen kierteisgalaksi on NGC 3982. Sen kierteissä on punaisena hehkuvaa vetyä, jonka keskellä syntyy uusia tähtiä. Myöhemmin nämä uudet tähdet loistavat sinistä valoa. Kuvassa näkyy myös kiemurtelevia kaasupilviä, jotka antavat materiaalia uusille tähdille myöhemmin. Kuva: ESA Hubble.
Antakaa Kristuksen sanan asua runsaana keskuudessanne. Kol.3:16.

Aivan samoin kuin tarvitset luonnollista ruokaa saadaksesi fyysisiä voimia, tarvitset hengellistä ruokaa saadaksesi hengellisiä voimia. Raamattu kuvaa itseään niin, että se sisältää hengellistä ravintoa: vettä, maitoa, leipää ja muuta ruokaa hengellistä elämäämme varten. Siinä on kaikkea, mitä tarvitset elääksesi.

Jos olisit rakennuttaja, et lähettäisi työmaalle miestä, joka ei ole syönyt kahteen viikkoon. Jos olisit armeijan komentaja, et lähettäisi taisteluun sotilasta, joka ei ole syönyt kuukauteen. Viisasta, vai mitä? Meidän tulee ruokailla hyvin, jotta saisimme voimia edessä olevia tehtäviämme varten.

Et varmastikaan saa paljonkaan menestystä hengellisten taisteluiden voittamiseksi, jos olet nälkään nääntymässä. Sen vuoksi meidän on ruokittava itseämme Jumalan sanalla.

Kun syön sanan ruokaa, minulle käy toisin kuin luonnollisen ruoan kanssa: tulen entistä nälkäisemmäksi! Mitä enemmän saan maistaa Herran hyvyyttä, sitä enemmän haluan sitä kokea.

Raamattu kehottaa Kolossalaiskirjeessä: Antakaa Kristuksen sanan asua runsaana keskuudessanne. Kol.3:16. Siinä Paavali kehottaa meitä, että annamme Jumalan sanan asua sydämessämme niin, että sillä on kaikin puolin rikas, syvällinen ja elämää muuttava vaikutus.

Kuinka siis voimme ruokkia itseämme sanalla, niin että sallimme sen asua meissä runsaana?
  • Vastaanottakaa sana korvillanne. Käykää säännöllisesti sanankuulossa ja kuunnelkaa, kun sanaa saarnataan.
  • Lukekaa sanaa silmillänne. Olen sanonut, että elämääsi ei tule siunausta siitä, että sinun kodissasi on Raamattu. Sinun täytyy saada Raamattu sisälle sydämeesi.
  • Tutkistelkaa sanaa käsillä ja maistelkaa suulla. Kun tutkit sanaa, pidä kynä kädessäsi. Kirjoita muistiin, mitä Jumala opettaa sinulle. Keskustele löydöistäsi muiden uskovien kanssa jonkin pienryhmän puitteissa.
  • Mietiskele sanaa mielessäsi. Mieti sitä ja märehdi sanaa kunnolla.
  • Talleta sana muistiin sydämeesi. Sinulla ei aina ole Raamattua käsillä, kun kaipaat sitä. Paina Jumalan sanaa mieleesi.
Mietipä:
  • Ruokitko itseäsi käymällä läpi kaikkia ylläolevia kohtia, vai pysähdytkö ensimmäiseen? Mitä muutoksia sinun pitäisi tehdä elämässäsi, että olisit hengellisesti ravittu?
  • Kirjoitatko koskaan muistiin, mitä Jumala sinulle opettaa? Mitä kohtia Raamatusta muistat ulkoa?
  • Minkälainen hengellinen taistelu sinulla on menossa tänään? Oletko kääntynyt Jumalan sanan puoleen saadaksesi ravintoa?
Rick Warren

Copyright © Rick Warren 2013. Julkaistu luvalla. Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa: Purpose Driven/Daily Hope

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti