sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Kristittynä olet aina myös pappi

Rick Warren: If you are a Christian, you are a minister 

Jupiter Hubblen ottamassa tarkassa kuvassa. Musta täplä alareunassa on jonkin hajonneen komeetan tai asteroidin jättämä jälki. Kuva: ESA Hubble.
Mekin olemme Jumalan tekoa, luotuja Kristuksen Jeesuksen yhteyteen toteuttamaan niitä hyviä tekoja, joita tekemään Jumala on meidät tarkoittanut. Ef.2:10.

Jumala kutsuu sinua sellaiseen palvelutyöhön, joka on paljon enemmän kuin olet osannut edes kuvitella. Sinut luotiin tänne maan päälle antamaan oma panoksesi.
Sinun ei ole tarkoitus vain kuluttaa palveluita: syödä, hengittää ja viedä tilaa. Jumala suunnitteli sinun elämäsi olemaan merkityksellistä. Sinut luotiin, että toisit oman kortesi kekoon tähän maanpäälliseen elämään, ei vain ottamaan siitä oman siivusi. Jumala haluaa, että sinä annat jotakin.

Raamattu sanoo, että olemme luotuja "toteuttamaan niitä hyviä tekoja, joita tekemään Jumala on meidät tarkoittanut" (Ef.2.10). Nämä "hyvät teot" ovat sinun palveluksesi maailmalle. Aina kun palvelet toisia tavalla tai toisella, palvelet tosiasiassa Jumalaa (Kol.3:23-24, Matt.25:34-45, Ef.6:7).

Se, mitä Jumala sanoi Jeremialle, on totta myös sinun kohdallasi: Jo ennen kuin sinut äidinkohdussa muovasin, minä valitsin sinut. Jo ennen kuin sinä synnyit maailmaan, minä pyhitin sinut omakseni ja määräsin sinut kansojen profeetaksi (Engl. "erityiseen tehtävään"). Jer.1:5.

Kun useimmat ihmiset miettivät, mitä se "erityinen tehtävä" olisi, he ajattelevat pastoreita, saarnamiehiä ja virkapappeja, mutta Jumala tarkoittaa, että kaikki hänen perheensä jäsenet ovat kutsuttuja tekemään hengellistä työtä. Raamatussa sanat "palvella" ja "toimia pappina" ovat synonyymejä, kuten myös "palvelutyö" ja "pappeus". Kristittynä olet aina myös pappi, ja aina kun palvelet, sinä teet papillista työtä.

Oletko koskaan pohtinut, miksi Jumala ei vain saman tien vie meitä taivaaseen heti, kun olemme tulleet uskoon? Miksi hän jättää meidät tänne langenneeseen maailmaan? Hän jättää meidät tänne täyttämään omia tarkoitusperiään. Heti kun tulet uskoon, Jumala haluaa käyttää sinua omiin tavoitteisiinsa. Jumalalla on palvelutyö sinua varten seurakunnassaan ja oma missio sinua varten maailmassa.

Onko olemassa jotakin, joka pidättelee sinua ottamasta vastaan Jumalan kutsun palvella?

Rick Warren

Copyright © Rick Warren 2013. Julkaistu luvalla. Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa: Purpose Driven/Daily Hope

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti