keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Jumala patistaa sinua syvempään uskoon

Rick Warren: God pushes you toward a deeper faith 

Tämä punertavapilvi on osa Iris-sumua.Lähellä oleva tähti valaisee sitä yläpuolelta ja saa sen näyttämään pumpulilta. Kuva: ESA Hubble.
Siksi te riemuitsette, vaikka nyt jouduttekin jonkin aikaa kärsimään monenlaisissa koettelemuksissa. Kultakin koetellaan tulessa, ja onhan teidän uskonne paljon arvokkaampaa kuin katoava kulta (1.Piet.1:6-7).

Vahvistaakseen uskoasi Jumala voi antaa sinulle unen. Sitten hän yllyttää sinua tekemään päätöksesi. Mutta sitten hän sallii viivytyksen tulla, koska viivytyksen kautta hän kasvattaa sinua aikuisemmaksi ja valmistaa sinua siihen, mikä on tulossa.

Totuushan on, että sinulle tulee erilaisia vaikeuksia niiden viivytysten aikana. Se ei johdu siitä, että Jumala olisi hylännyt sinut tai että hän olisi unohtanut olosuhteesi. Pikemminkin hän sillä tavoin patistaa sinua pyrkimään kohti syvempää uskonelämää.

Kun Jumalan viivytykset tulevat, kohtaat kahdenlaisia vaikeuksia: olosuhteita ja arvostelua. Se on luonnollinen osa elämää. Jumala suunnitteli elämämme tällaiseksi, sillä hän tietää, että meistä tulee vahvempia, jos saamme osaksemme vastoinkäymisiä ja vastustusta.

Kun Mooses johti Israelin lapset pois Egyptistä ja vei heidät autiomaahan matkalle kohti Luvattua maata, hän kohtasi ongelman toisensa perään. Ensin ei löytynyt vettä. Sitten ei ollut ruokaa. Sitten ilmaantui joukko nurisijoita. Seuraavaksi tuli vastaan myrkkykäärmeitä. Mooses oli tekemässä juuri sitä, mitä Jumala hänen halusikin tekevän, mutta hänellä oli silti ongelmia.

Daavid oli voideltu kuninkaaksi, mutta sitten hän sai useiden vuosien ajan paeta Saulia. Joosef näki unen, jonka mukaan hänestä tulee hallitsija, mutta hänet myytiin orjaksi ja heitettiin väärin perustein vankilaan, missä hän sai riutua unohdettuna. Ja kuvittele, mitä ongelmia Nooa sai kestää, kun rakensi uivaa eläintarhaa!

Raamattu kertoo, että Mooseksen kuoltua Joosuasta tuli uusi johtaja. Mooses johti kansan erämaan läpi ja sen jälkeen Joosua vei heidät Luvattuun maahan. Saiko hän tehdä helpomman osuuden? Raamattu kertoo, että kun israelilaiset saapuivat Luvattuun maahan, siellä asui jättiläisiä. Jopa Luvatussa maassa heitä oli odottamassa ongelmia!

Jumala tekee näin, koska hän haluaa rakentaa meidän uskoamme ja kasvattaa luonnettamme. Kun erään kerran joudumme sellaiselle paikalle, missä vaikeudet kasvavat niin suuriksi, että olemme saavuttaneet omien kykyjemme rajat, missä olemme yrittäneet kaikkemme ja käyttäneet loppuun kaikki vaihtoehtomme, juuri silloin Jumala alkaa tehdä meissä voimallista työtään. Siksi te riemuitsette, vaikka nyt jouduttekin jonkin aikaa kärsimään monenlaisissa koettelemuksissa. Kultakin koetellaan tulessa, ja onhan teidän uskonne paljon arvokkaampaa kuin katoava kulta (1.Piet.1:6-7).

Rick Warren

Copyright © Rick Warren 2013. Julkaistu luvalla. Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa: Purpose Driven/Daily Hope

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti