keskiviikko 13. elokuuta 2014

Ota tukeva ote sanasta

Rick Warren: Get a Good Grip on God's Word

Tämä Hubblen ottama kuva Kölin sumusta (Carina) on kuin Tolkien Sormusten herran kuvitusta. Kohde on 7500 vv:n päässä. Kuva: ESA Hubble.
Pitäkää tiukasti kiinni elämän sanasta... Fil.2:16 (engl. NLT)

Jumala on luvannut antaa siunauksia elämääsi, jos sinä mietiskelet Jumalan sanaa ja sitten toteutat sitä.

Hämmästyttävää kyllä, jos osaat murehtia asioita, osaat myös mietiskellä Jumalan sanaa. Huolien kantaminenhan on sitä, että sinä ajattelet jotakin kielteistä yhä uudestaan ja uudestaan. Jos otat esille jonkin sananpaikan ja alat ajatella sitä uudestaan ja uudestaan, sitä sanotaan mietiskelyksi.

On olemassa kuusi tapaa, jolla voit ottaa tukevan otteen sanasta:
  • sinä voit kuunnella sitä
  • sinä voit lukea sitä
  • sinä voit tutkia sitä
  • sinä voit opetella sitä ulkoa
  • sinä voit mietiskellä sitä
  • sinä voit soveltaa sitä käytäntöön
Mutta jos kaikki jää siihen, että käyt kirkossa kuuntelemassa Jumalan sanaa, sinulla ei vielä ole tukevaa otetta siihen ja sana voidaan temmata pois sinun mielestäsi aika helposti.

Raamattu sanoo: "Kun pysytte elämän sanassa" (Fil.2:16). Sinä et pysy elämän sanassa kunnolla kiinni, ellet toteuta kaikkia kuutta keinoa pysyä sanassa: kuunnella, lukea, tutkia, painaa mieleen, mietiskellä ja soveltaa käytäntöön.

Psalmissa sanotaan: Sinun käskysi ovat iloni, sinun sanaasi minä en unohda. Ps.119:16. Haluatko olla iloinen? Jumalan periaatteiden noudattaminen tekee sinut onnelliseksi ja sinä voit noudattaa niitä, kun muistat ne, mietiskelet niitä ja sovellat niitä käytäntöön.

Psalminkirjoittaja sanoo myös: Anna minun kulkea käskyjesi polkua, siitä minä saan ilon. Ps.119:35. Aika usein etsimme iloa vääristä paikoista. Jumalan sana kertoo, että ilon voi löytää kulkiessaan Jumalan käskyjen polkua.

Mieti näitä:
  • Mitkä häiriötekijät hajottavat sinun huomiotasi, ettet voi keskittyä Jumalan sanan mietiskelemiseen?
  • Kuka sinun elämässäsi kykenisi auttamaan sinua Raamatun sanan muistamisessa? Kuinka voisit tukea toisia olemaan kurinalaisia tässä?
  • Mitä kertoo Jumalan luonteesta se, että voimme kokea onnellisuutta, jos seuraamme hänen käskyjensä tietä?
Rick Warren

Copyright © Rick Warren 2014. Julkaistu luvalla. Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa: Purpose Driven/Daily Hope

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti