keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Älä luovuta

Rick Warren: Don't Give Up!

Näyttääkö tässä olevan kyyhkynen vai enkeli? Tähtitieteilijöiden mukaan siinä on menossa tähden syntymä. Jumalan luomistyö siis siinä on menossa joka tapauksessa. Kuva: ESA Hubble.
Meidän ei pidä väsyä tekemään hyvää, sillä jos emme hellitä, saamme aikanaan korjata sadon. Gal.6:9.

Epäonnistuminen ei ole koskaan lopullista. Et ole epäonnistuja ennnen kuin luovutat, ja aina on liian aikaista luovuttaa! Kenenkään suuruus ei määräydy sen mukaan, onko hän lahjakas, varakas tai oppinut. Jokaisen suuruus riippuu sitä, mitä tarvitaan hänen lannistamisekseen.

Kysyn siis, mitä tarvitaan, että sinä lannistut etkä enää jaksa pyrkiä kohti unelmasi toteuttamista? Jokin niin yksinkertainen asia voi riittää, että ystäväsi, sukulaisesi tai perheesi jäsen tulee sanomaan sinulle: "En usko, että ideasi on kovinkaan hyvä!"

Raamattu sanoo [vanhan käännöksen mukaan]: Ja kun hyvää teemme, älkäämme lannistuko, sillä me saamme ajan tullen niittää, jos emme väsy. Gal.6:9 KR38. Haluatko tietää, kuinka montaa kertaa olen halunnut erota Saddleback-seurakunnan toimestani? Tasan joka maanantaiaamu, kun koen: "Varmasti joku muu olisi tehnyt paremmin työni kuin minä eilen. Tämä homma on liian vaativa työ kenelle tahansa!"

Siihen Jumala sanoo: "Ei kun jatkat jatkamista vaan!" En ole varmaankaan kauhean lahjakas joka kerta, mutta en vain tiedä, miten voisin lopettaakaan. En osaa antaa periksi.

Jumala tekee työtään elämässämme uskomme määrän mukaan. Raamattu toteaa "Ilman uskoa on mahdoton olla Jumalan mielen mukainen" ja "Kaikki mikä ei ole uskosta, on syntiä" ja edelleen "Tapahtukoon sinulle niin kuin uskot". Mitä siis sinä olet tekemässä uskosi perusteella? Sinun olisi hyvä kysyä itseltäsi joka aamu, kun heräät: "Jumala, mitä voin tehdä tänään sellaista, joka vaatii uskoa?" Se on merkityksellinen kysymys, sillä juuri sellainen kysymys on Jumalan mieleen.

Elämäsi sisältää paljon asioita, joita et voi kontrolloida. Et voinut kontrolloida, ketkä olisivat vanhempiasi, milloin syntyisit, missä näkisit päivänvalon etkä sitäkään, mihin rotuun syntyisit ja minkä kansallisuuden keskelle. Sinä et voinut päättää, mitä lahjoja ja kykyjä saisit. Et voinut itse päättää ulkonäköäsi.

Mutta sinun vallassasi on päättää, kuinka paljon haluat uskoa Jumalaan. Jumala käyttää ihmisiä, jotka odottavat hänen toimivan, jotka eivät koskaan anna periksi, jotka ottavat uskon vuoksi riskejä, jotka ottavat häneltä vastaan unelmia ja toteuttavat niitä. On täysin sinun päätettävissäsi, haluatko olla sellainen henkilö, jota Jumala käyttää omia tarkoitusperiään toteuttamaan.

Mieti näitä:
  • Mitkä asiat lannistavat sinua ja estävät sinua pyrkimästä tavoitteisiisi?
  • Miten luulet, että Jumala odottaa sinun reagoivan olosuhteisiin?
  • Mitä uskon tekoa Jumala odottaa sinulta tänään?
Rick Warren

Copyright © Rick Warren 2014. Julkaistu luvalla. Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa: Purpose Driven/Daily Hope

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti