perjantai 18. huhtikuuta 2014

Se on täytetty

Rick Warren: It Is Finished

Tässä on Jupiterin kuu Io ja sen varjo Jupiterin kaasukehän pinnalla. Kuva: ESA Hubble.
Jeesus joi viinin ja sanoi: "Se on täytetty." Hän kallisti päänsä ja antoi henkensä. Joh.19:30.

Kun Jeesus kuoli ristillä, hänen sovitustyönsä tuli tehdyksi loppuun. Matteus, Markus ja Luukas sanovat, että hän huusi äänekkäästi kuollessaan, mutta Johannes lisää siihen sen, mitä Jeesus sanoi: "Se on täytetty!"

Jeesus, joka oli puuseppä ja jolle myyminen ja ostaminen olivat todennäköisesti tuttua toimintaa, käytti tässä yhteydessä liike-elämän termiä, joka voidaan suomentaa "Maksoin kaiken".

Se on täytetty. Kaikki on maksettu.

Jeesus teki sen työn, mikä oli tarpeen, jotta meidät voitiin tuoda takaisin Jumalan yhteyteen. Mitään lisää ei tarvitse tehdä. Emme voi tehdä mitään, jolla veisimme Jeesuksen tekemän työn loppuun, ja vaikka jotain voisimmekin tehdä, sellaiseen ei ole mitään tarvetta.

Näin se meni: Jeesus, joka oli täyttänyt tehtävänsä, huusi voiton huudon. Se huuto nousee ilosta - ei sen vuoksi, että "olen iloinen, että tämä on ohi", vaan ennemminkin niin kuin hyvä ja uskollinen Poika saisi kuulla Isän sanovan: "Se on tehty. Hyvin tehty!"

Jeesus vastaa siihen tällä kunniakkaalla huudolla "Se on täytetty!" Voitto on saatu. Vangit ovat nyt vapaat palaamaan kotiin.

Siinä hetkessä tapahtui jotakin, joka osoitti, että tie rauhaan Isän kanssa oli nyt auki: Silloin temppelin väliverho repesi kahtia, ylhäältä alas asti. Mark.15:38 (ks. Matt.27:51 ja Luuk.23:45).

Jumala näki hyväksi antaa kaiken täyteyden asua hänessä sekä hänen välityksellään tehdä sovinnon ja hänen ristinsä verellä vahvistaa rauhan kaiken kanssa, mitä on maan päällä ja taivaissa. Kol.1:19-20.

Mieti näitä:
  • Muuttuuko näkemyksesi Jeesuksen kuolemasta, jos ajattelet, että hän huusi ilosta "Se on täytetty"?
  • Elätkö sinä iloiten siitä, että sinut on sovitettu Jumalan kanssa? 
Rick Warren

Copyright © Rick Warren 2014. Julkaistu luvalla. Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa: Purpose Driven/Daily Hope

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti