perjantai 21. maaliskuuta 2014

Pyhä Henki johtaa meidät Kristuksen luo, osa3

Matt Mitchell: “The Holy Spirit Brings Us To Christ”

Tässä kuvassa on Uranus ja sen renkaat. Kuvassa näkyy myös kymmenkunta Uranuksen kuuta. Kuva: ESA Hubble.
Pyhän Hengen osallisuus, 17. helmikuuta 2008
Joh 16:5-11, Tit. 3:3-7, 1 Tess. 1:4-6

Pyhä Henki todistaa maailmalle vanhurskaudesta.

Sinun tulee tietää, että maailmalla on tietynlainen käsitys vanhurskaudesta, johon se on oikein tyytyväinen. Se on sellainen vanhurskaus, jonka suhteen Pyhän Hengen on saatava meidät vakuutetuiksi, että meidän tulee pelastua sen otteesta. Raamattu kutsuu sitä tekojen vanhurskaudeksi. Siinä ajatellaan, että jokin teko tai tekojen sarja, jonka suoritamme omin voimin, ansaitsevat meille Jumalan armon.

Sellainen vanhurskaus tähtää Jumalan hyväksyntään, jonka saa aikaan ihmisen oma jumalisuus. Paavali yritti sitä. Hän yritti noudattaa Jumalan lakia ja ansaita Jumalan suosion ja hyväksynnän. Mutta hän sai selville, että sellainen on mahdotonta. Jesaja sanoo, että meidän omavanhurskautemme, yhtä hyvin kuin epäuskoisen maailmamme omavanhurskaus on arvotonta, "kuin tahrainen riepu" (Jes.64:5).

...vanhurskaus tulee julki siinä, että minä menen Isän luo ettekä te enää näe minua (Joh.16:10).

Jeesus näki paljon vaivaa ollessaan maan päällä, kun hän yritti vakuuttaa fariseukset, että heidän vanhurskautensa oli tyhjää puhetta. Nyt Pyhä Henki on tullut ja ottanut hänen paikkansa tässä. Niinpä nyt Henki puhuu maailmassa elävälle ihmiselle: "Sinun oma vanhurskautesi ei riitä. Et yllä pelastuksen tasolle ikinä. Tee parannus noista yrityksistäsi päästä Jumalan suosioon ja ala levätä Jeesuksen työn perustalla, jonka hän teki ristillä sinun hyväksesi!"

Uskon, että juuri sitä hän tekee keskuudessamme tälläkin hetkellä. Hän puhuu epäuskoisille sydämille tässä huoneessa. Hän kehottaa sinua parannukseen omavanhurskaudestasi ja luottamaan Jeesukseen, joka lahjoittaa vanhurskautensa sinulle.

Pyhä Henki näyttää maailmalle todeksi synnin, vanhurskauden... ja tuomion.

Ymmärräthän, että maailma on herkkä tuomitsemaan. Maailman tuomion mukaan Jeesus ei ollut Kristus. Jeesus ei ollut Herra. Jeesus ei ollut Vapahtaja. Jeesus ei ollut Jumalan Poika. Maailma katselee Jeesusta ja vetää hänen päälleen väärän tuomion!

... ja tuomio on siinä, että tämän maailman ruhtinas on tuomittu. Joh.16:11.

Saatana häviää pahimman taistelunsa ihan muutaman tunnin sisällä. Hänet lyödään perin pohjin ristillä. Silloin jokainen, joka uskoo hänen valheitaan ja tuomitsee niin kuin Saatana suosittelee, joutuu tuomion alaiseksi.

Ellei Henki tee syntiseksi. Henki voi tulla ihmisen luo ja kuiskata maailman ihmisen korvaan: "Sinun tuomiosi on väärä! Jeesus on se, joksi hän itseään väittää. Jos jäät siihen, missä olet, sinut tuomitaan yhdessä Saatanan kanssa! Tee siis parannus syntisestä, epäuskoisesta, omavanhurskauteesi nojaavasta Jeesuksen tuomitsemisesta ja usko hänen väittämiinsä. Luota uskossa häneen. Usko. Usko!"

Pyhä Henki näyttää maailmalle todeksi, että sen tuomio on väärä. Ja minä rukoilen, että hän tekee tätä todeksi näyttämistään juuri tässä ja nyt. Joku täällä oleva voi nyt todeta olleensa väärässä Jeesuksen suhteen. Hän ei ole vain hyvä mies. Eikä vain joku profeetta. Hän ei ole vain joku kiltti mies. Vaan hän on elävä Jumala, joka vetoaa meihin, että laskisimme aseemme ja alkaisimme palvella häntä. Että antaudumme hänelle ja laitamme kaiken luottamuksemme yksin häneen.

Minä haluan nyt liittyä mukaan tähän Pyhän Hengen todistukseen ja kehottaa sinua, jos hän puhuu sydämellesi, että tekisit parannuksen synneistäsi ja omavanhurskaudestasi ja vääristä tuomioistasi ja laittaisit uskosi Jeesukseen tässä hetkessä.

Hän johtaa meidät synnintuntoon. Se on Pyhän Hengen työtä. (jatkuu)

Matt Mitchell

Copyright © 2014 Matt Mitchell. Artikkeli on suomennettu ja julkaistu luvalla pastori Mitchell'in blogista Hot Orthodoxy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti