perjantai 14. maaliskuuta 2014

Pyhä Henki johtaa meidät Kristuksen luo, osa2

Matt Mitchell: “The Holy Spirit Brings Us To Christ”

Tässä nähdään supernovana räjähtäneen tähden jäänteet. Se näyttää punaiselta kuplalta avaruudessa. Tämä erikoinen kohde sijaitsee Suuressa Magellanin pilvessä, jonne on matkaa 160.000 valovuotta. Kuva: ESA Hubble.
Pyhän Hengen osallisuus, 17. helmikuuta 2008
Joh 16:5-11, Tit. 3:3-7, 1 Tess. 1:4-6

Johanneksen evankeliumin luvussa 16 (jakeet 5-11) Jeesus opetti, että yksi tärkeimmistä tehtävistä, jota tuleva Lohduttaja tulisi tekemään, on maailman herättäminen synnintuntoon.

Hän antaa synnintunnon
Jeesus puhui opetuslapsilleen, että on parempi, että hän kuolee, nousee kuolleista ja ylennetään taivaaseen kuin se, että hän aina vain viipyisi täällä maan päällä: teille on hyödyksi, että minä menen pois Joh.16:7. Tämä johtuu Pyhän Hengen lähettämisestä: Ellen mene, ei Puolustaja voi tulla luoksenne. Mutta mentyäni pois minä lähetän hänet luoksenne... Joh.16:7.

Pyhä Henki on siis tullut, koska Jeesus lähetti hänet. Ja hänellä on tämä työ: synnintunnon herättäminen.

...hän tulee ja paljastaa, että maailma on väärässä, hän paljastaa, mitä on synti, mitä vanhurskaus ja mitä tuomio. Synti on siinä, että ihmiset eivät usko minuun, vanhurskaus tulee julki siinä, että minä menen Isän luo ettekä te enää näe minua, ja tuomio on siinä, että tämän maailman ruhtinas on tuomittu. Joh.16:8-11.

On siis syytä panna merkille, että tämä synnintunnon herättäminen on yksi Pyhän Hengen tehtävistä tässä maailmassa. Muistatteko, mitä sana "maailma" tässä tarkoittaa? Se ei merkitse luomakuntaa. Se tarkoittaa maailman ihmisiä, se tarkoittaa epäuskoista kansaa. Se tarkoittaa niitä ihmisiä, jotka eivät ole uskossa. Muistattehan, että tosi kristityt elävät maailmassa, mutta eivät ole maailmasta.

Mutta arvaa mitä? Me olimme ennen osa maailmaa. Miten pääsimme siihen, että vaikka olimme ensin maailmasta ja kapinassa Jumalaa vastaan, nyt olemme osa seurakuntaa, siis ihmisiä jotka ovat pelastuneet maailmasta?

Se alkaa aina synnintunnosta.

Pyhä Henki alkaa puhua kääntymättömälle sydämelle synnistä, vanhurskaudesta ja tuomiosta. Uskon, että kyseessä on maailman synti, maailman epäoikeudenmukaisuus ja maailman tuomio. Pyhä Henki on lähetetty todistamaan maailmalle sen syyllisyydestä ja tuhoon tuomitusta tilanteesta. Vääntämään rautalangasta, kuinka vaarallinen tila on ihmisille tuo "maailmasta oleminen". Pyhä Henki tekee maailman syntiseksi.

Hän osoittaa ensiksi todeksi "synnin". Pyhän Hengen tehtävä on luvattuna Puolustajana tulla ihmisten luo, jotka elävät maailmassa, ja näyttää heille todeksi synti, osoittaa heille ja vakuuttaa heidät siitä, että synti on vaarallinen asia - ja miksi? Koska he eivät ole uskossa. Uskon puute on kaiken synnin alkulähde. Synti on aina sidoksissa epäuskoon.

Ja uskon, että hän saattaa olla tekemässä täällä samoja asioita jonkun sydämessä juuri tänään. Olet epäuskoinen, et vielä ole Kristuksen oma. Ja Henki puhuu sinun sydämellesi: "Et vielä usko. Olet synnintekijä. Ja synti ansaitsee helvetin tulen. Tee parannus! Ja usko!" (jatkuu)

Matt Mitchell

Copyright © 2014 Matt Mitchell. Artikkeli on suomennettu ja julkaistu luvalla pastori Mitchell'in blogista Hot Orthodoxy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti