sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Starfish-näky

Starfish-näky on Wolfgang Simsonin kirjan The Starfish Vision suomennos. Kirja on ollut saatavilla suomeksi jo jonkin aikaa, nimittäin ilmaisena PDF-tiedostona. Oltuani yhteydessä sekä Wolfgangiin että kirjan suomentajaan sain luvan tehdä suomenkieliseen versioon oikoluvun ja samalla tarkistaa käännöksen sekä julkaista sen ekirjana.
Sähköinen kirja on julkaistu nyt aluksi Issuu-painoksena. Tarkoitus on tehdä siitä vielä epub-tiedosto. (Päivitys: epub-tiedosto saatavissa nettikaupasta 31.10.2012 alk.) Kirjaa jaellaan vapaasti ilmaiseksi kaikille kiinnostuneille.

Näyte kirjasta sivulta 130:

Osallistu tai liity paikalliseen tai alueelliseen Starfish-aloitteeseen
Missio Starfish ei ole uusi lähetysjärjestö, vaan visio, joka on olemassa stimuloidakseen sinun elämääsi kohti siunattua moninkertaistumista. Kyse on moninkertaistumisen moninkertaistumisesta. Älä valita ja kinua kuin alistunut lapsi, että ”mitään ei näytä tapahtuvan”. Kysy mieluummin Jumalalta, minkä kaltaisen panoksen sinä voisit tuoda pöytään. Oppikaamme vertauksesta, jossa Jeesus ruokki 5000 ihmistä. Vastaavasti me ihmiset voimme olla ”leivät ja kalat” Jeesuksen käsissä, kun hän haluaa ruokkia ”tämän päivän 5000 nälkäistä”. Kun Jeesus ottaa meidät, katsoo taivaaseen, kiittää, murtaa meidät ja antaa meidät pois, väenpaljoudet tulevat ruokituiksi. Älä siksi odota ikuisesti sitä, että joku vierailisi kodissasi ja kertoisi sinulle, mitä tehdä: Jos mitään ei tapahdu, tapahdu itse. Ei ole pelkästään niin, että me ihmiset uskomme Jumalaan, vaan myös hän uskoo meihin siinä määrin, että hän antaa meidän tehdä epätavallisia ja lumoavia asioita. Jumalalla on monia ideoita ja suunnitelmia sinulle. Yksi niistä voisi olla aloittaa hautomo. Paikka, joka mahdollistaa turvallisia kehitysvaiheita tarjoamalla rakkautta, hoivaa, tilaa ja lämpöä, jotta uusi elämä voi kuoriutua ulos munankuoresta. Tai voisit jakaa tätä kirjasta monille ihmisille, antaa heidän lukea sen ja sitten kutsua heidät kahville tutkimaan käytännöllisiä tapoja toteuttaa näitä asioita. Voit alkaa kutsua ihmisiä yhteen järjestöstäsi, seurakunnastasi tai kirkkokunnastasi. Tarvitaan enemmän kuin pelkkä aivoriihi, jossa aiheita käsitellään ilman, että pannaan itseä likoon. Meidän täytyy perustaa hengellisiä koelaboratorioita, ulos-laatikosta-ryhmiä, hengellisiä ekskursioita, ihmisiä, jotka suunnittelevat tosielämän tutkimusmatkoja, ihmisiä, jotka paneutuvat kokeiluihin, jotka ennen olivat meille tuntemattomia. Kutsumme tätä Starfish-hautomoksi. Muista: Et ole ympäristösi tuotos, vaan ympäristösi on sinun tuotoksesi.

Suosittelen lämpimästi tätä kirjaa ja ylipäätään Wolfgang Simsonin radikaalia uskon otetta ja syvällisiä näkemyksiä siitä, mikä on kristillisyyden tila länsimaissa nyt ja mihin suuntaan meidän tulisi mennä. Wolfgang on visionääri ja näkijä - sanoisin profeetta.

Sähköisten kirjojen rintamalla on valmisteilla toinenkin Wolfgang Simsonin kirja: Starfish-julistus. Siitä aikanaan lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti