keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Anna anteeksi, älä parjaa

Rick Warren: Choose Forgiveness, Not Gossip

Tämä galaksijoukko Abell 383 on niin massivinen, että se taivuttaa valoa kuin linssi. Kuva: ESA Hubble.
Joka vaalii ystävyyttä, unohtaa loukkauksen, joka menneitä kaivelee, menettää ystävänsä. Sananl.17:9.

Myöntäkäämme siis tämä: kun sinun elämässäsi on joku raivostuttava naisihminen ja hän on taas tehnyt yhden raivostuttavimmista tempauksistaan, on lähes mahdotonta, ettet heti autoon päästyäsi soita kaverillesi ja valita: "Et kyllä usko, mitä se nainen taas teki!"

Tai "Et kyllä usko, mitä se äijä taas teki!" Tosi tilanteessa saatat olla jo tekstaamassa kaverille, kun se tilanne on vielä päällä.

Sillä tavalla menettelemme ärsyttävien ihmisten kanssa. Haluamme kertoa jollekulle. Haluamme vakuutuksen joltakulta, että hänen tekonsa oli ärsyttävä. On maailman vaikein asia antaa koko jutun olla. Saattaa tuntua hyvältä, kun voi purkaa jonkun raivostuttavan tyypin edesottamuksia muille, mutta se on myös rakkauden vastaista.

Raamattu kehottaa antamaan anteeksi jopa vihamiehille. Joka rikkeen peittää, se rakkautta harrastaa; mutta joka asioita kaivelee, se erottaa ystävykset. Sananl.17:9 KR33.

Takanapäin puhuminen on valtavan vahingollista. Se tuhoaa seurakuntia, perheitä ja liikeyrityksiä. Se on vahingollista myös sinun elämällesi. Se repii sinut hajalle. Se erottaa läheisimmätkin ystävykset.

Pahin asia tällaisessa pahan puhumisessa on, että tuo ärsyttävä tyyppi voittaa! Yhtäkkiä käy niin, että tuo raivostuttava kaveri hallitsee sinun puheitasi. Tuo ärsyttävä tapaus hallitsee sinun tunne-elämääsi. Älä anna hänen voittaa sinua! Älä anna raivostuttavan ihmisen voittaa sinua niin, että alat juoruamaan.

Älkää vastatko pahaan pahalla älkääkä herjaukseen herjauksella, vaan päinvastoin siunatkaa. Siihen teidät on kutsuttukin, jotta perisitte siunauksen. 1.Piet.3:9.

Mietipä:
  • Mitä suunnitelmaa noudatat, että voisit välttää juoruamisen tai tehdä vastarintaa panettelemisen kiusaukselle?
  • Miksi luulet, että on niin vaikeaa välttää parjaaminen?
Rick Warren

Copyright © Rick Warren 2013. Julkaistu luvalla. Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa: Purpose Driven/Daily Hope

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti