maanantai 1. huhtikuuta 2013

Pääsiäinen merkitsee, että Jumala hyväksyy meidät

Rick Warren: Easter means we're acceptable to God

Galaksijoukko MACS J1206 on niin massivinen, että sen vetovoima taittaa valoa ja se toimii eräänlaisena suurennuslasina. Kuva: ESA Hubble.
Jumala antoi Kristuksen kuolla meidän rikkomustemme tähden ja herätti hänet kuolleista meidän vanhurskauttamisemme tähden. Room.4:25.

Jeesuksen kuolema ja ylösnousemus toivat meille Jumalan hyväksynnän.

Hämmästyttääkö sinua tietää, että useimmat ihmiset eivät hyväksy itseään? Olen ollut pastorina nyt jo yli 30 vuotta ja keskustellut kymmenientuhansien ihmisten kanssa ja olen tullut siihen tulokseen, että useimmat ihmiset eivät sisämmässään todellakaan pidä itsestään. He haluaisivat olla erilaisia. He toivoisivat voivansa käyttäytyä eri tavalla.

Emme hyväksy itseämme ja käytämme aikamme siihen, että saisimme toisilta hyväksyntää. Mutta on paljon tärkeämpää, että Jumala hyväksyy meidät kuin että muut ihmiset hyväksyvät meidät. Se on kuitenkin ongelma. Miksi? Koska Jumala on täydellinen ja sinä et. Enkä ole minäkään.

Jumala on olemassa täydellisessä paikassa, jota kutsutaan taivaaksi, joten myös Jumalalla on ongelma. Kuinka hän voisi tuoda epätäydellisiä ihmisiä siihen täydelliseen paikkaan, jossa hän elää täydellistä elämää? (Nimittäin: jos hän päästäisi epätäydellisiä ihmisiä siihen täydelliseen paikkaan, se ei enää olisikaan täydellinen paikka.) Niinpä Jumalalla on suunnitelma, miten hän voi tuoda epätäydelliset ihmiset elämään täydellisessä paikassa.

Jumalan suunnitelmaa voisi kutsua termillä "Suuri vaihtokauppa".

Raamattu sanoo: Kristukseen, joka oli puhdas synnistä, Jumala siirsi kaikki meidän syntimme, jotta me hänessä saisimme Jumalan vanhurskauden (2.Kor.4:21).

En tiedä, onko mahdollista sanoa se selvemmin kuin näin: Et tule koskaan olemaan riittävän hyvä päästäksesi taivaaseen, sillä se on täydellisten paikka ja sinä et ole ollut täydellinen enää pitkään aikaan. Kristuksen hyvyys ainoastaan tekee sinusta hyväksyttävän. Sinä et ole täydellinen, mutta hän on. Niinpä Jumala sanoo: "Teemme vaihtokaupan. Jeesus ottaa sinun syntisi ja sinä saat kaiken hyvyyteni elämääsi". On siinä melkoinen vaihtokauppa!

Monet kokevat olevansa menneisyytensä vankeja. He sanovat: "Jos tietäisit, mitä minä olen tehnyt, tajuaisit, että Jumala ei ikinä hyväksy minua!" En tiedä, mitä olet tehnyt, mutta Jumala tietää, ja hän silti hyväksyy sinut. Jumala sanoo, että hän hyväksyy meidät ja lunastaa vapaiksi - julistaa syyttömiksi - jos luotamme siihen, että Jeesus Kristus ottaa meidän syntimme pois. Ja me voimme jokainen tulla pelastukseen samalla tavalla, kun tulemme Kristuksen luo, olimmepa keitä tahansa ja millaisia tahansa (Room.3.22).

Rick Warren

Copyright © Rick Warren 2013. Julkaistu luvalla. Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa: Purpose Driven/Daily Hope

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti