keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Raamattu on hyvä mielialan kohottaja

Rick Warren: Let the Bible be Your Mood Elevator

Tässä on sivulta nähtynä melko säännöllinen kierteisgalaksi NGC 4206, joka sijaitsee Neitsyen tähtikuviossa 70 milj.valovuoden päässä ja näkyy harrastelijan laitteillakin. Siniset alueet reunoilla ovat niitä, joissa syntyy uusia tähtiä. Kuva: ESA Hubble.
Kaikki, mitä pyhät kirjoitukset sisältävät, on kirjoitettu meille opiksi, jotta saisimme siitä kestävyyttä, lohtua ja toivoa. Room.15:4.

Oletko alamaissa? Tarvitsetko mielialan kohottajaa? Laita pois se suklaalevyn palanen. Älä ryve itsesäälissä. Ota sen sijaan Raamattu käteesi.

Tarvitset Raamattua välipalaksi!

Jumala antoi meille Raamatun rohkaistakseen meitä. Yksi tapa suhtautua Raamattuun on pitää sitä mielialan kohottajana. Siellä sanotaan:

Kaikki, mitä pyhät kirjoitukset sisältävät, on kirjoitettu meille opiksi, jotta saisimme siitä kestävyyttä, lohtua ja toivoa. Room.15:4.

Kaikki Raamatun teksti on siis kirjoitettu rohkaisuksi! Se on vahvasti sanottu - mutta on hyvin totta! Jopa Raamatun vaikeat kohdat ovat omiaan rohkaisemaan meitä kulkemaan tietämme oikeaan suuntaan.

Sen vuoksi tarvitsemme joka ikinen päivä aikaa, jonka vietämme kahdestaan Jumalan kanssa. On sitten kysymys päivittäisestä hartauden harjoituksesta, hiljentymisestä tai inspiraation etsimisestä, sinun on tarpeen vetäytyä viettämään aikaa kahdestaan Jumalan kanssa sanan lukemisen ja Jumalalle puhumisen merkeissä.

Sinä olet minun suojani ja kilpeni, sinun sanaasi minä panen toivoni. Ps.119:114. (engl. Sinä olet minun hiljaisuuden retriittini; minä odotan sanaasi, joka virvoittaa minut. MSG).

Jos olet masentunut ja menettänyt toivosi, osaan kertoa sinulle yhden asian tapaamatta edes sinua: sinä et ole sijoittanut aikaasi Jumalan sanan lukemiseen. Jos tekisit niin, et olisi masentunut. Mitä enemmän luet Jumalan sanaa, kun olet alamaissa, sitä enemmän hän nostaa sinua ylös.

Joten kun seuraavan kerran menet kotiin masentuneena, älä laita TV:tä päälle. Ota sen sijasta Raamattu esille ja ala lukea sitä. Kuuntele mieluummin lääkäri Luukasta kuin tohtori Phil'iä.

Jumalan sanassa on voima muuttaa sinun elämäsi. Siinä on sisällä Jumala voima - ei missään muussa. Vain Raamattu voi antaa sinulle todellista rohkaisua.

Mieti näitä:
  • Mitä asioita voit nimetä, joiden puoleen käännyt, kun tunnet itsesi masentuneeksi? Antavatko nuo asiat sinulle aitoa rohkaisua ja antavatko ne todellista toivoa?
  • Voimme sovittaa mitä tahansa omaan aikatauluumme, jos pidämme sitä tärkeänä. Oletko sinä kaivertanut omaan päiväjärjestykseesi ajankohdan hiljentymistä varten, jotta Jumalalla on tilaisuuksia uudistaa sinua?
  • Mitä ovat ne Raamatun jakeet, jotka rohkaisevat sinua, jos olet masentunut tai alamaissa? Muistatko ne ulkoa?
Rick Warren

Copyright © Rick Warren 2014. Julkaistu luvalla. Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa: Daily Hope with Rick Warren.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti