sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Luotu Kristuksen kaltaiseksi

Rick Warren: Created to Become Like Christ

Tämä on Linnunratamme lähellä oleva satelliittigalaksi, joka on muodoltaan pyöreähkö tähtijoukko. Sitä havannoi jo Charles Messier 1778 ja sen koodinimi on M54. Kuva. ESA Hubble
Jumala tiesi, mitä teki, aikojen alusta asti. Hän päätti jo alussa, että hän muovaisi meidän elämämme, jotka rakastamme häntä, samojen linjojen mukaan kuin hän loi oman Poikansa elämän... Niinpä me näemme elämämme alkuperäisen ja ennalta suunnitellun kaltaisuuden hänessä (Room.8:29).Jo alusta asti on Jumalan tarkoitus ollut luoda sinut Poikansa Jeesuksen kaltaiseksi. Jumala ilmaisi aikomuksensa luomistyössään: Tehkäämme ihminen, tehkäämme hänet kuvaksemme, kaltaiseksemme (1.Moos.1:26).

Koko luomakunnassa vain ihminen on "Jumala kuva". Tämä on suuri etuoikeus ja antaa meille erityistä arvokkuutta. Emme tiedä kaikkea, mitä tämä totuus pitää sisällään, mutta tiedämme joitakin siihen kuuluvia näkökohtia. Jumalan tavoin mekin olemme hengellisiä olentoja - henkemme on kuolematon ja se elää kauemmin kuin maallinen ruumiimme. Jumalan tavoin mekin olemme älyllisiä olentoja - osaamme ajatella, päätellä ja ratkaista pulmia. Jumalan tavoin mekin olemme kanssakäymisessä toisten kanssa - osaamme antaa ja ottaa vastaan tosi rakkautta. Ja Jumalan tavoin meillä on moraalinen tietoisuus - pystymme erottamaan oikean ja väärän, josta syystä olemme vastuussa teoistamme Jumalan edessä.

Raamattu sanoo, että kaikki ihmiset edustavat Jumalan kuvaa, ei vain uskovat - sen vuoksi murha ja abortti on väärin (1.Moos.4:9, Ps.139:13-16, Jaak.3:9).

Mutta Jumalan kuva meissä on epätäydellinen ja synti on vahingoittanut ja vääristänyt sitä. Niinpä Jumala lähetti Jeesuksen, jonka tehtävä oli palauttaa ennalleen se alkuperäinen ja täydellinen kuva, jonka olimme kadottaneet.

Miltä näyttää "Jumalan täydellinen kuva"? Se näyttää samalta kuin Jeesus! Raamattu sanoo, että Jeesus on Jumalan tarkka kuva (2.Kor.4:4), näkymättömän Jumalan kuva (Kol.1:15) ja hänen olemuksensa kuva (Hepr.1:3).

Ihmiset sanovat usein "poika tulee isäänsä", kun he muistuttavat toisiaan. Kun ihmiset näkevät lapsissani minun piirteitäni, se tuntuu hyvältä. Jumala haluaa, että hänen lapsensa edustavat hänen piirteitään ja ovat samannäköisiä. Raamattu sanoo, että teidät on: luotu sellaiseksi kuin Jumala tahtoo, elämään oikeuden ja totuuden mukaista, pyhää elämää (Ef.4:24).

Rick Warren

Copyright © Rick Warren 2013. Julkaistu luvalla. Alkuperäisen artikkelin lähteenä käytetty verkkosivustoa: Purpose Driven/Daily Hope

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti